Volkswagen renunță la motoarele termice. Care va fi ultimul model echipat cu un motor convențional

Autor: Ionuț Vîlciu 04 apr. 2023 Știri auto

Volkswagen va renunța la motoarele cu combustie internă în favoarea unui viitor electric. Care va fi ultimul model echipat cu un motor termic?

Volkswagen intenționează să ofere în Europa doar modele electrice începând cu 2033. Compania germană a făcut un anunț important cu privire la strategia sa de electrificare completă, confirmând că următorul T-Roc va fi ultima mașină complet nouă pe care o va vinde în Europa și care va putea fi echipată cu un motor pe benzină sau pe motorină, scrie AutoExpress.

Așa cum relatam într-un alt articol, următoarea generație de Volkswagen Golf va fi o mașină complet electrică. De altfel, viitoarele modele de Passat (noua generație va fi prezentată în toamna acestui an), dar și de Tiguan sau Touareg, vor fi, de asemenea, printre ultimele lansări care vor fi disponibile cu motoare cu ardere internă, cel puțin pe piața auto din Europa.

Volkswagen se axează pe mobilitatea electrică

În timp ce Volkswagen încă ar putea lansa mașini noi cu motoare cu ardere internă până la începutul anilor 2030, normele de poluare Euro 7 vor aduce standarde mai stringente. Acest lucru înseamnă că dezvoltarea unui nou motor care să respecte noile reguli, reguli care urmează să fie aplicate din 2025, este probabil prea costisitoare.

Nu trebuie să ne așteptăm ca motorul cu ardere internă de la VW să dispară prea curând, mai ales că facelift-ul pentru prima generație de T-Roc a fost recent lansat. În cadrul Grupului VW, Seat a anunțat recent că nu are planuri de electrificare. Seat Ateca este construit pe aceeași platformă cu actualul T-Roc, dar nici un înlocuitor al acelei mașini nu a fost zărit în teste. Ce-i drept, brandul Cupra pare că este într-o poziție mult mai bună decât Seat, având în gamă și un model electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide