Volkswagen sărbătorește 50 de ani de Golf cu un facelift pentru cea de-a opta generație – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 ian. 2024 Știri auto

Volkswagen a dezvăluit oficial facelift-ul pentru cea de-a opta generație a lui Golf. Compacta germană beneficiază de modificări exterioare, capătă mai multe butoane la interior și ecrane de mari dimensiuni.

Chiar dacă nu mai este de ceva timp regele vânzărilor în Europa, Volkswagen Golf nu are de gând să predea armele și să iasă de pe piață așa ușor. Producătorul german a prezentat actualizarea celei de-a opta generații, oferindu-i un impuls estetic și tehnologic, pentru a-l menține cât mai atractiv într-o piață dominată de SUV-uri și modele crossover.

Volkswagen Golf 8 facelift: Ce modificări au fost operate la exterior?

Pentru această actualizare, compacta germană dispune de faruri redesenate, în timp ce modelele echipate cu farurile Matrix LED vor primi și un logo frontal iluminat. În partea din spate avem noi blocuri optice, a căror semnătură luminoasă poate fi modificată. Este o tehnologie asemănătoare cu ceea ce am văzut pe facelift-ul adus lui Audi Q8.

Modificările estetice exterioare nu se opresc aici, deoarece mașina a primit noi bare de protecție față/spate, noi modele de jante, 4 nuanțe noi pentru caroserie, iar pe versiunile superioare de echipare este disponibil și un plafon negru, contrastant.

Vocile clienților au fost auzite

Într-adevăr, plângerile legate de butoanele tactile de pe volan au fost auzite, iar Volkswagen s-a întors la comenzi fizice odată cu actualizarea compactei Golf. De asemenea, sliderele pentru climatizare sunt acum iluminate, fiind o altă critică adusă interiorului generației curente de Golf.

Cu toate acestea, nu asistăm la revenirea altor comenzi fizice în cabina lui Golf, ba chiar am putea spune că e chiar opusul acestui lucru. Volkswagen Golf 8.5 primește un ecran central mai mare, de 10.4 inch pe versiunile de bază, în timp ce vârful de gamă este reprezentat de un ecran cu diagonala de 12.9 inch. De asemenea, Volkswagen a anunțat și faptul că Golf 8 facelift este prima mașină din gama sa ce primește ChatGPT integrat în sistemul de infotainment.

Motorizările diesel nu dispar, iar baterie modelului plug-in s-a dublat

Pentru cei ce încă mai caută mașini cu motorizări diesel, Volkswagen Golf poate fi inclus pe lista dumneavoastră. Modelul păstrează astfel de motoriză în gamă sub forma clasicului 2.0 TDI, oferit fie cu 115 CP și cutie manuală, fie cu 150 CP și cutie automată DSG.

Pentru cei ce vor să îmbine cele două lumi, anume termicul cu electricul, motorizarea plug-in hybrid de pe Golf are acum o baterie aprope dublă în capacitate. Acumulatorul a crescut, de la 10.6 kWh, la 19.7 kWh, astfel că VW anunță o autonomie complet electrică de până la 100 de kilometri. Mai mult, cu un plin de combustibil și bateria încărcată, Volkswagen spune că Golf plug-in hybrid poate parcurge până la 1.000 de kilometri.

Pentru cei ce vor un plug-in mai sportiv, există versiunea GTE. Aceasta folosește motorul de 1.5 litri în locul vechii unități de 1.4, astfel că puterea ajunge la 270 CP. Dacă totuși căutați o experință „pură”, atunci Golf GTI este pentru dumneavoastră. Iconica versiune de performanță nu dispare, oferind 261 CP, toți fiind livrați punții față.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide