Volkswagen se așteaptă la o creștere a producției de mașini în 2022

Autor: Daniel Samoilă 27 dec. 2021 Știri auto
Volkswagen se așteaptă la o creștere a producției de mașini în 2022

Producătorul auto Volkswagen se așteaptă la o creștere a producției de mașini în 2022, la fabrica sa principală din Wolfsburg. Șefii VW anticipează o creștere a producției cu 43%.

În 2021, șefii producătorului auto Wolfsburg se așteptau ca din uzina de la Wolfsburg să iasă în trafic aproximativ un milion de unități, dar au fost produse doar 400.000 de mașini.

Producția a scăzut drastic din cauza crizei semiconductorilor.

În 2022, Daniela Cavallo, membru în Consiliul de supraveghere al VW, se așteaptă la o producție mai bună.

“Programul pentru anul viitor nu a fost încă fixat. Dar pentru moment planurile prevăd 570.000 de vehicule produse la Wolfsburg. Desigur, există și riscuri implicate”, a declarat Cavallo pentru un ziar local din Wolfsburg, fiind citată de economedia.ro.

Schimbări la nivelul conducerii Volkswagen

Volkswagen a anunțat, în luna decembrie, o serie de schimbări la nivelul conducerii. Herbert Diess va rămâne directorul general al grupului Volkswagen, dar rolul său va fi diminuat. În ultima perioadă s-a zvonit că Diess nu va mai face parte din conducerea constructorului german.

De asemenea, Rolf Brandstaetter, care a preluat anul trecut de la Diess funcţia de şef al Volkswagen, va conduce o nouă divizie a grupului care se va numi Volkswagen Passenger Cars, începând cu 1 ianuarie 2022.

Brandstaetter va prelua de la Diess și coordonarea diviziei Volkswagen China de la Diess, de la 1 august, asta în timp ce Diess va prelua responsabilitatea pentru unitatea de software a companiei, Cariad.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: hepta



Comentarii
Inchide