Volkswagen spune că viitorul Golf electric ar putea însemna sfârșitul pentru ID.3

Autor: Ionuț Vîlciu 30 ian. 2024 Știri auto

Volkswagen recunoaște că viitorul Golf complet electric ar putea însemna finalul carierei electricului ID.3.

Anul trecut am aflat că viitoarea generație a compactei producătorului german va fi un model exclusiv electric, astfel că Golf va renunța complet la motoarele termice. Acest lucru ar putea duce la dispariția unui alt model din gama Volkswagen, anume ID.3.

Potrivit Top Gear, Kai Grünitz, șeful departamentului de dezvoltare tehnică al Volkswagen, a vorbit într-un interviu despre soarta modelului ID.3 atunci când noua generație Golf va ajunge pe piață. „Nu este suficient loc pentru a avea două sau trei modele diferite care să se potrivească aceluiași client. Am început să lucrăm la un Golf complet electric. Avem idei concrete despre cum va arăta, dar vom vedea cum se dezvoltă piața”, a declarat Kai Grünitz pentru Top Gear.

Viitoarea generație de Golf va fi complet electrică

Cu toate acestea, revenirea în gamă a unui Golf electric nu va însemna un sfârșit imediat pentru electricul ID.3. Grünitz a declarat că va exista o suprapunere între cele două modele, indicând faptul că pentru o perioadă de timp nedezvăluită, VW va vinde ambele vehicule electrice în paralel.

Recent dezvăluit publicului, Golf 8 facelift este cântecul de lebădă pentru Volkswagen Golf așa cum îl știm. Cea de-a noua generația va fi oferită exclusiv cu trenuri de rulare electrice. Grünitz a confirmat că facelift-ul este ultima iterație a Golfului termic, care își sărbătorește a 50-a aniversare în 2024.

Succesorul pur electric va păstra numele Golf, deoarece „este inima mărcii”, cu peste 37 de milioane de unități produse din 1974. Golful este cea mai bine vândută mașină vreodată în Europa. Noul Golf electric va avea și versiuni performante, deoarece Volkswagen a confirmat deja că versiunile GTI și R vor rămâne și în era electrică a Golfului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide