Volkswagen suspendă temporar producția lui Passat și Arteon

Autor: Mihai Morcovescu 10 dec. 2021 Știri auto

Volkswagen oprește temporar producția modelelor Passat și Aerton la uzina din Emden (Germania), ca urmare a crizei de semiconductori. Germani au anunțat că producția va fi reluată în data de 10 ianuarie 2022. La Emden va debuta anul viitor și producția noului model electric ID.4.

Mutarea survine cu o săptămână mai devreme decât era planificat inițial. O primă măsură luată de constructorul german în această săptămână a constat în reducerea programului de lucru.

Volkswagen, cel mai slab nivel de producție din ultimii 63 de ani

Volkswagen Arteon Statele Unite (11)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

O purtătoare de cuvânt a Grupului Volkswagen a declarat pentru publicația germană Automobilwoche, citată de Autonews.com, că această reducere a programului de lucru echivalează cu o pierdere de 70 de zile de muncă în 2021. Aceasta reprezintă „o reducere masivă” pentru angajații Volkswagen.

Drept urmare, anul acesta au fost produse la fabrica din Emden doar 120.000 de autovehicule, cu circa 70.000 de mașini mai puțin decât era planificat. Pentru Volkswagen este cel mai scăzut nivel de producție din 1958 până în prezent.

În aceeași situație se află și uzina din Wolfsburg, acolo unde este produs modelul VW Golf. Și în cazul acestei linii de asamblare au existat opriri temporare ale producției.

De altfel, din cauza crizei globale de semiconductori, mai mulți producători auto precum Audi, Volvo sau Renault au fost nevoiți la rândul lor să oprească producția în diferite fabrici europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide