Volkswagen Tiguan X – SUV-ul coupe la care visează românii

Autor: David Andrei 04 sept. 2020 MASINI NOI

Volkswagen a prezentat oficial noul Tiguan X. Nemții anunță că este vorba despre un produs global, așa că așteptăm SUV-ul coupe în Europa. Românii pot doar să viseze la acest model, pentru moment.

GALERIE FOTO

O lună a trecut de când Ministerul Industriei și Tehnologiei Informațiilor făcuse publică o serie de imagini cu Tiguan X. Volkswagen a prezentat oficial noul său SUV coupe.

Tiguan X preia partea frontală redesenată a lui Tiguan facelift, dar de la montantul central, lucrurile se schimbă radical. Acoperișul are o linie descendentă, care coboară spre luneta înclinată. Hayonul prezintă un mic eleron, care scot în evidență liniile dinamice ale modelului.

Volkswagen Tiguan X (2)

GALERIE FOTO

La baza versiunii dedicate pieței chineze se află Tiguan cu ampatament lung. Astfel, acest model măsoară 4.764 de milimetri în lungime, 1.859 de milimetri în lățime și 1.628 de milimetri în lungime, în timp ce ampatamentul său ajunge la 2.791 milimetri.

Apar acolo stopuri noi, diferite de cele ale lui Tiguan facelift. Acestea sunt unite de o bandă luminoasă. Denumirea modelului este inscripționată chiar pe această bară. În partea stângă apare denumirea modelului în limba chineză. În partea dreaptă, va fi amplasat indicativul care relevă sistemul de propulsie al modelului.

Ce motoare are noul Volkswagen Tiguan X?

Versiunea de lansare este chiar vârful de gamă, 380 TSI 4MOTION. Sub capota sa, funcționează motorul turbo pe benzină 2.0 TSI, care dezvoltă 220 de cai putere și un cuplu de 380 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj și la un sistem de tracțiune integrală 4MOTION.

Versiunea de bază va avea același motor, dar într-o altă versiune de putere. Acesta va dezvolta 186 de cai putere și 330 Nm și va fi cuplat tot la o transmisie automată.

Modelul care apare în imagini este echipat cu pachetul exterior R Line, un aspect confirmat de prezența literei “R” pe grila radiatorului (vezi GALERIA FOTO). Pachetul aduce și bare mai proeminente. Ne așteptăm ca versiunile inferioare să prezinte un design mai domesticit.

Noul Volkswagen Tiguan X va fi construit, pentru început, de către SAIC-VW. Mașina va ajunge pe piață începând cu sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide