Volkswagen ţinteşte primul loc în cursa pentru cel mai mare producător de automobile din lume în 2018

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri
Volkswagen ţinteşte primul loc în cursa pentru cel mai mare producător de automobile din lume în 2018

Volumul livrărilor grupului Volkswagen a crescut cu 0,9%, până la un record de 10,83 milioane anul trecut, a declarat vineri producătorul de automobile. Astfel, germanii intră alături de alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi în cursa de a fi cel mai mare producător de automobile din lume. 

Rivalii Toyota şi Renault-Nissan-Mitsubishi nu au lansat încă datele pentru 2018, însă este cunoscut că alianţa franco-japoneză a vândut 10,6 milioane de vehicule în 2017 şi a înregistrat vânzări de 5,54 milioane în prima jumătate a anului 2018.

Toyota a lansat luna trecută o previziune în privinţa vânzărilor de 10,55 milioane de vehicule anul trecut, dar nu a confirmat încă cifrele oficiale.

„Vânzările de 10,8 milioane de vehicule VW au fost confirmate, şi este foarte probabil să fie suficiente pentru a plasa grupul Volkswagen pe primul loc”, a declarat David Oakley, analist la LMC Automotive. 

Având în vedere că nu există confirmare pentru cifrele celor de la Renault şi Toyota, este greu de bănuit cine se va afla pe locul doi. 

 Comentarii
Inchide