Volkswagen ţinteşte primul loc în cursa pentru cel mai mare producător de automobile din lume în 2018

Autor: Marius Vișan 14 ian. 2019 Știri auto
Volkswagen ţinteşte primul loc în cursa pentru cel mai mare producător de automobile din lume în 2018

Volumul livrărilor grupului Volkswagen a crescut cu 0,9%, până la un record de 10,83 milioane anul trecut, a declarat vineri producătorul de automobile. Astfel, germanii intră alături de alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi în cursa de a fi cel mai mare producător de automobile din lume. 

Rivalii Toyota şi Renault-Nissan-Mitsubishi nu au lansat încă datele pentru 2018, însă este cunoscut că alianţa franco-japoneză a vândut 10,6 milioane de vehicule în 2017 şi a înregistrat vânzări de 5,54 milioane în prima jumătate a anului 2018.

Toyota a lansat luna trecută o previziune în privinţa vânzărilor de 10,55 milioane de vehicule anul trecut, dar nu a confirmat încă cifrele oficiale.

„Vânzările de 10,8 milioane de vehicule VW au fost confirmate, şi este foarte probabil să fie suficiente pentru a plasa grupul Volkswagen pe primul loc”, a declarat David Oakley, analist la LMC Automotive. 

Având în vedere că nu există confirmare pentru cifrele celor de la Renault şi Toyota, este greu de bănuit cine se va afla pe locul doi. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide