Volkswagen vinde un Touareg mai scump decât un BMW X5. Cum arată și ce dotări are?

Autor: David Andrei 14 mai 2021 Știri auto

Volkswagen vinde un Touareg care este mai scump chiar decât BMW X5. Cum arată mașina și ce dotări speciale are încât să ajungă la asemenea preț?

GALERIE FOTO

Volkswagen Touareg pornește în România de la 56.072 de euro. Dar este suma trecută în contul versiunii de bază, cu motorul V6 TFSI de 3.0 litri., cu 231 de cai putere. Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu opt rapoarte.

Touareg în versiune entry-level vine cu linia de echipare Elegance. Aceasta aduce jante din aliaj Concordia de 18 inci, faruri LED și Pachet Design, care propune inserții decorative din aluminiu, iluminare ambientală și evacuări trapezoidale. Se regăsesc la bord un sistem de navigație Discover Pro, scaune față încălzite și sistem de aer condiționat cu reglaje automate Air Care.

Dar există un Touareg mai scump decât un BMW X5.

Volkswagen Touareg R este mai scump decât BMW X5 în versiune M

Cel mai scump Volkswagen Touareg este și cel mai puternic construit vreodată. Este vorba despre versiunea R, pentru care discuțiile pornesc de la 79.892 de euro.

Are sistem PHEV, care integrează un motor termic de 3.0 litri și un motor hibrid. Sistemul dezvoltă 462 de cai putere și expediază resursele către ambele punți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte.

Volkswagen R are jante din aliaj de 20 de inci, faruri Matrix LED și o trapă panoramică. Scaunele sunt îmbrăcate în tapițerie din piele Vienna R-Line, iar cel pentru șofer și pasagerul din față au suport lombar pneumatic.

Un sistem multimedia Discover Premium, cruise control adaptiv și un volan încălzit tiptronic fac, de asemenea, parte din meniu.

Modelul poate fi comandat și în cea mai scumpă vopsea exterioară pusă la dispoziție de Volkswagen, Oryxwhite Pearleffect, pentru 2.025 de euro în plus. Sunt opționale și jantele Estoril de 22 de inci, pentru 1.746 euro. Acestea pot fi selectate doar în compania suspensiei pneumatice. Aceasta adaugă 1.942 de euro la prețul final.

Clienții au la dispoziție o listă interminabilă de dotări. Night Vision, un head-up display, un pachet Easy Open/Close, Park Assist, un cârlig de remorcare, un sistem de sonorizare “Dynaudio”, geamuri laterale laminate și parbriz laminat simplifică viața la bord. Dar toate acestea duc mașina la un preț de peste 100.000 de euro.

Pentru un preț similar (96.331 euro), cei care vor un SUV de performanță pot alege BMW X5 M50i cu 530 de cai putere și transmisie automată Steptronic.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide