Volkswagen Transporter, confiscat de Poliția de Frontieră în vama Albița

Autor: Cristian Agatie 30 mai 2021 Știri auto

Un Volkswagen Transporter a fost confiscat de Poliția de Frontieră în vama Albița în urma unui control de rutină. Șoferul este cercetat pentru furt.

Intră în Galeria FOTO

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră un Volkswagen Transporter care figura în bazele de date ca fiind furată din Belgia.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 51 de ani, care conducea o maşină marca Volkswagen Transporter, înmatriculată în Olanda”, se arată într-un comunicat al Polției de Frontieră Iași.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că mașina figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Belgia.

Volkswagen Transporter, confiscat de Poliția de Frontieră în vama Albița. Cât cred polițiștii că valora?

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat mașina în urmă cu o săptămână din Olanda şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

„Poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 38.950 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Avem rezerve cu privire asupra modului în care își evaluează polițiștii mașinile confiscate, în afara cazului în care cei care au scris comunicatul nu au încurcat valoarea în lei cu cea în euro. Un Volkswagen Transporter T6 ca cel din fotografie se vinde pe piața second hand la prețuri care pornesc de la 20.000 de euro.

Indiferent cum stau lucrurile, nu putem să nu observăm că hoții au coborât constant ștacheta. Dacă inițial mașinile de lux erau primele vizate, acum chiar și mașinile ieftine au intrat pe radarul hoților. În urmă cu o lună, un alt moldovean era prins la Albița cu un Renault Captur furat din Franța. În acest caz, șoferul a declarat că „a împrumutat” mașina pentru a da o fugă până în Republica Moldova.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide