Volkswagen urmează să lanseze un nou SUV electric, foarte asemănător cu Cupra Tavascan

Autor: Ionuț Vîlciu 18 mart. 2024 Știri auto

Primele imagini neoficiale cu viitorul SUV electric de la Volkswagen au fost publicate. Noul model va fi disponibil doar pentru piața din China, dar este foarte asemănător cu Cupra Tavascan.

Volkswagen urmează să lanseze pe piața din China un nou model complet electric, pe numele său ID.UNYX, iar primele imagini neoficiale cu acesta au apărut pe internet. Din primele fotografii ne putem da imediat seama că Volkswagen ID.UNYX arată foarte similar cu noul Cupra Tavascan, împărțind multe dintre panouri și elemente de design.

Totuși, Volkswagen nu a luat doar o Cupra Tavascan și a lipit propriul logo pe aceasta, deoarece există și câteva modificări estetice care diferențiază noul ID.UNYX de modelul spaniol. Spre exemplu, ID.UNYX folosește alte blocuri optice frontale, cu o semnătură luminoasă diferită, în timp ce în partea din spate stopurile sunt unite printr-o bandă LED. De asemenea, în centru regăsim o siglă Volkswagen iluminată. Alte diferențe includ și jantele, care au un design specific pentru modelul destinat pieței chineze.

Noul Volkswagen ID.UNYX va avea până la 340 CP

Potrivit Carscoops, viitorul Volkswagen ID.UNYX destinat pieței chineze va fi construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, ceea ce nu este o surpriză. Vor exista două versiuni pentru noul model electric, una cu 231 CP, echipată cu un singur motor pe puntea spate, și una cu două motoare electrice, unul pentru fiecare punte.

Această versiune de top cu două motoare electrice și tracțiune integrală va dispune de 340 CP, dar ambele variante vor avea o viteză maximă limitată la 160 km/h. Nu există, cel puțin deocamdată, date despre performanțele dinamice ale noului ID.UNYX, dar ne putem aștepta să vedem cifre asemănătoare cu cele oferite de Cupra Tavascan, cel puțin pentru versiunea de top.

De asemenea, noul Volkswagen ID.UNYX va fi lansat, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Beijing, care va avea loc în luna aprilie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide