Volkswagen va lansa o versiune hot-hatch pentru conceptul ID.2all

Autor: Adrian Somai 21 mart. 2023 Știri auto

În urmă cu nici o săptămână, Volkswagen prezenta ID.2all, un concept care prefigurează un nou model electric compact al constructorului german, cu un preț accesibil, de sub 25.000 de euro. Mașina va fi construită având la bază cea mai recentă versiune a platformei modulare dedicate vehiculelor electrice a celor de la VW, și anume MEB. Noul ID.2 va avea un motor electric care va dezvolta o putere maximă de 226 de cai, iar autonomia totală va fi de până la 450 de kilometri.

Volkswagen ID.2 urmează să fie lansat pe piață abia în anul 2025, modelul de serie preluând cel mai probabil o bună parte dintre trăsăturile conceptului pe care l-am văzut în urmă cu câteva zile. Constructorul german ne-a pregătit însă și o altă surpriză, un oficial VW anunțând că modelul de serie al conceptului ID.2all va beneficia și de o versiune hot-hatch, potrivit Top Gear.

Tracțiune față pentru versiunea de serie a lui ID.2

Despre o viitoare versiune de performanță a lui ID.2 a vorbit chiar Kai Grunitz, membru al Consiliului de Administrație al producătorului german. Potrivit spuselor acestuia, noul model ar putea fi denumit GTI sau GTX. De asemenea, acesta va păstra configurația cu o singură unitate de motorizare electrică care să transmită puterea către roțile din față. Astfel, înțelegem și că versiunea de serie ID.2 nu va beneficia de tracțiune integrală.

Mai multe informații despre această viitoare versiune de performanță a lui ID.2 nu avem încă, oficialul german rezumandu-se doar la a ne confirma planurile Volkswagen în acest sens. Versiunea de serie a lui ID.2 beneficiază de o putere de 226 de cai, așa cum spuneam și în rândurile anterioare, care îi va permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.9 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide