Volkswagen va produce exclusiv mașini electrice începând cu anul 2033

Autor: Adrian Somai 27 oct. 2022 Știri auto

Volkswagen își continuă ofensiva electrică și reconfirmă oficial că va produce numai mașini electrice începând cu anul 2033 în Europa. Anunțul a fost făcut la mijlocul acestei săptămâni chiar de Thomas Schaefer, directorul general al constructorului german susținând că își va respecta angajamentul luat în ceea ce privește obiectivele asumate pentru perioada 2033 – 2035.

Mai sunt doar zece ani până în 2033, iar una dintre cele mai importante măsuri pe care Schaefer o va implementa se referă la reducerea numărului de modele oferite. Astfel, Volkswagen vrea să își concentreze toate eforturile pe modelele de bază din portofoliu, astfel încât să se obțină până în 2025 o creștere a marjei de profit de până la 8% pentru toate mărcile de volum – Volkswagen, SEAT, Skoda și vehicule comerciale.

Totodată, se pare că Volkswagen plănuiește și o schimbare completă a strategiei de lucru, ideea concentrării pe un singur model per uzină urmând cel mai probabil a fi dată uitării. Astfel, VW ar urma să treacă de la concentrarea de pe un singur model per fabrică la o gândire pe platformă. Folosind același design pentru mai multe modele și aducând vehicule de la diferite mărci în aceeași fabrică, constructorul german va putea face economii considerabile.

VW își dorește un vehicul electric la un preț accesibil

Volkswagen își dorește să aducă pe piață în viitorul apropiat și un model electric entry-level, a cărui producție să nu fie atât de costisitoare și al cărui preț final să fie ceva mai accesibil pentru omul de rând. Mai exact, constructorul german și-ar dori un vehicul electric care să coste 25.000 de euro sau chiar mai puțin.

Constructorul german a făcut investiții serioase în ultimii ani în această direcție, arătând încă de la bun început că tranziția către un viitor electric este ireversibilă. Prin această tranziție accelerată către producerea exclusivă a automobilelor cu zero emisii, VW speră că va putea face uitat scandalul Dieselgate în care a fost implicat.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide