Volkswagen vrea să investească peste 1 miliard de euro în China

Autor: Adrian Somai 10 oct. 2022 Știri auto

Industria auto evoluează de la o zi la alta într-un ritm mai mult decât accelerat în ultimul deceniu. Lăsând la o parte tranziția către un viitor electric la care asistăm în momentul de față, segmentul mașinilor cu tehnologie autonomă va deveni cel mai probabil extrem de competitiv în următorii ani. La ora actuală, o bună parte dintre numele mari de pe scena auto globală, cărora li s-au alăturat giganții americani precum Google sau Uber, lucrează la dezvoltarea mașinilor autonome.

Software-ul ar putea juca un rol extrem de important în această industrie a mașinilor autonome, acesta fiind de altfel unul dintre capitolele la care Tesla conduce detașat pentru moment. Ultimele informații ne arată însă că și Volkswagen are planuri mari în această direcție, constructorul german lucrând deja la un joint-venture legat de software pentru vehiculele electrice în China.

De ce tocmai în China? Foarte simplu, China nu numai că este cea mai mare piață auto din lume, dar este și foarte deschisă către tot ceea ce înseamnă mașini electrice și autonome. În plus, VW are deja numeroase societăți mixte în China, deținând o participație de 75% în societatea cu JAC, o participație de 50% cu SAIC, respectiv o participație de 40% cu FAW. Iar dacă asta nu era de ajuns, mai trebuie spus și faptul că VW obține circa 40% din vânzările sale în China.

Grupul german intenționează să facă o investiție masivă în societatea sa mixtă din China pe segmentul software, potrivit unor informații recente apărute în presa de specialitate. Mai exact, ar fi vorba despre o investiție de peste un miliard de euro.

Are puterea VW să ajungă din urmă Tesla?

Volkswagen are de partea sa câteva avantaje importante care ar putea face ca producătorul german să devină un rival important pentru Tesla pe acest segment. VW are uzine în întreaga lume și construiește cu succes mașini de zeci de ani, având un renume în toate colțurile plantei. În plus, Grupul Volkswagen are o listă lungă de mărci auto sub umbrela sa, ceea ce ar trebui, de asemenea, să ajute.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide