Volkswagen va readuce butoanele fizice în interioarele noilor sale mașini

Autor: Ionuț Vîlciu 19 dec. 2023 Știri auto

Volkswagen intenționează să revină la comenzi fizice pentru interioarele mașinilor sale. Noile modele vor renunța la ideea de integra toate comenzile într-un ecran.

Volkswagen este decis să ofere o gamă de modele complet electrice pe anumite piețe de pe glob, dar cu această transformare a gamei vine și o schimbare tehnologică a interioarelor așa cum le știam. Multe dintre modelele Volkswagen actuale au renunțat la majoritatea butoanelor fizice din interior în favoarea comenzilor integrate în ecran. Unele butoane, precum cele de pe volan, au fost transformate în comenzi haptice.

Din păcate pentru VW, acest lucru nu a fost tocmai bine primit de consumatori. Proprietarii au refuzat ca producătorul german să mute comenzile în ecranul central de infotainment, plus că nu au fost foarte mulțumiți nici de comenzile tactile de pe volan, forțând în cele din urmă producătorul german să revină la o abordare mai tradițională.

Volkswagen va readuce comenzile fizice la interiorul mașinilor sale

Potrivit Motor1, această schimbare începe cu Volkswagen ID 2. Sub fosta conducere, producătorul auto german a decis să calce pe urmele Tesla și să centralizeze marea majoritate a comenzilor sale pe ecranul de infotainment, fapt care a mulțumit o mare parte dintre utilizatori. Viitorul ID.2 va schimba această abordare și va folosi comenzi fizice sub ecranul central de infotainment.

Butoanele vor oferi acces ușor la comenzile climatizării utilizate în mod obișnuit, care, deși nu se adresează tuturor comenzilor din mașină, reprezintă un pas în direcția cea bună. Mașina va primi, de asemenea, un buton manual de volum și un buton central mare care oferă comenzi complementare pentru alte aspecte ale vehiculului.

Volkswagen nu este singurul producător care a pornit pe acest drum, cel al comenzilor integrate în ecrane. Vedem această abordare peste tot în industrie, la producători precum Volvo sau BMW, care au renunțat aproape complet la butoanele din cabină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide