Volkswagen prezintă noua generație de software pentru modelele electrice din gama ID

Autor: Mihai Morcovescu 22 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen anunță lansarea noii generații de software pentru automobilele electrice din gama ID. În fapt, este vorba despre mult așteptatul update ID 3.0. Aceste include o serie de funcții noi care îmbunătățesc experiența de condus și optimizează capacitatea de încărcare.

Volkswagen introduce un nou sistem de parcare automată

NTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul software ID 3.0 va fi disponibil standard pe viitoarele modele Volkswagen cu zero emisii. În cazul mașinilor deja livrate, acestea vor beneficia de noul software printr-o actualizare de tip „over-the-air”.

Noua generație de software ID 3.0 vine cu o serie de îmbunătățiri și funcții noi în ceea ce privește sistemele de asistență pentru șofer. Acesta va avea la dispoziție o nouă interfață, care va oferi mai multe informații importante despre mașină, dar și despre traseu.

Cel de la volan va beneficia de o nouă funcție pentru parcarea automată. Cu ajutorul ei, pot fi memorate până la cinci manevre pe care mașina le va efectua singură. Acest sistem funcționează doar până la o viteză maximă de 40 km/h. În plus, manevrele pot fi efectuate la o distanță de cel mult 50 de metri de locul de parcare.

O altă noutate o reprezintă sistemul inteligent Travel Assist with Swarm Data. Acesta este un asistent de călătorie, care menține automobilul pe mijlocul benzii de deplasare. De asemenea, cu ajutorul radarelor, sistemul se adaptează stilului de condus al conducătorului auto și modifică poziția mașinii pe bandă. Practic, aceasta va continua deplasarea mai la dreapta sau mai la stânga, după caz, monitorizând, totodată, și comportamentului șoferului.

Comenzi vocale mai rapide și mai precise

În plus, Travel Assist with Swarm Data va supraveghea traficul în timp real în jurul mașinii. Acest lucru va fi posibil datorită a două radare și a unor senzori, care funcționează până la viteze de 90 km/h.. Când se depășește această viteză, mașina va fi capabilă să schimbe singură banda, însă doar după ce șoferul va acționa maneta de semnalizare.

De asemenea, noul software ID 3.0 aduce un nou Head-Up display cu realitate augmentată. Câmpul vizual digital de pe parbriz va include de-acum încolo și noi pictograme precum un planificator de călătorie, care include drumurile unde există stații de încărcare, nivelul de încărcare al bateriei, distanța până la destinație sau chiar sensurile giratorii aflate pe traseu.

În plus, va fi disponibilă o nouă versiune a comenzilor vocale, care va oferi un răspuns mult mai rapid și mai precis. Șoferul va activa sistemul de comenzi vocale fie prin atingerea volanului, fie prin rostirea cuvintelor „Hello, ID!”.

Nu în ultimul rând, au fost optimizate managementul bateriei și capacitatea de încărcare. Astfel, modelele echipate cu baterii de 77 kWh, vor putea încărca acum cu până la 135 kW în loc de 125 kW ca până acum, la o stație de încărcareDC. Astfel, timpii de încărcare vor fi mai mici.

În același timp, a fost îmbunătățită și navigarea, care face ca mașina să fie mai bine încadrată pe șosea în vederea schimbării benzii sau a părăsirii autostrăzii.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide