Volkswagen vrea să vândă fabrica sa de automobile din Rusia

Autor: Ionuț Vîlciu 20 oct. 2022 Știri auto

Volkswagen se numără printre producătorii care au părăsit Rusia. Acum, producătorul german caută clienți pentru fabrica sa din Rusia.

Volkswagen caută investitori pentru a-i prelua fabrica din Kaluga, de lângă Moscova. Fabrica a rămas inactivă de când Rusia a invadat Ucraina, iar sancțiunile au fost implementate de o mare parte dintre statele europene și SUA.

Publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung a raportat o vânzare potențială, citând un director al fabricii nenumit care a spus că „Cu fiecare etapă de escaladare, probabilitatea ca vom putea produce din nou acolo în viitorul apropiat scade”. Prin urmare, se pare că Volkswagen se uită la diferite scenarii pentru viitorul său în Rusia. Deși compania a declarat pentru Automotive News Europe că nu a fost luată nicio decizie, se pare că o opțiune este să-și vândă pur și simplu activele unei terțe părți.

Ce se întâmplă cu fabrica Volkswagen din Rusia?

O sursă anonimă apropiată lui Volkswagen a spus că există o dorință clară ca producătorul să se retragă din țară. În luna iulie a acestui an, Volkswagen și-a închis operațiunile la cealaltă fabrică rusească din Nijni Novgorod. Deși deținută de producătorul de automobile, fabrica a fost operată sub contract de GAZ.

Uzina Volkswagen din Kaluga a fost operată de producătorul auto german și a produs modele Tiguan și Skoda Octavia. Fondată în 2009, la deschidere au participat directorul general de atunci, Martin Winterkorn, care a fost asociat ulterior cu scandalul Dieselgate, și președintele rus Vladimir Putin. La apogeul său, Kaluga a avut un total de 4.200 de angajați și a primit o estimare de un miliard de euro în investiții.

Volkswagen este cel mai recent producător auto care s-a retras de pe piața rusă. La începutul acestei luni, Nissan și-a vândut fabrica. În septembrie, Toyota și-a închis oficial fabrica din Sankt Petersburg. De asemenea, Renault și-a vândut acțiunile pe care le avea în Avtovaz.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide