Volvo a dezvăluit SUV-ul electric EX30: Accelerații 0-100 km/h în 3,6 secunde și autonomie de până la 480 KM – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 iun. 2023 MASINI NOI

Volvo a prezentat noul său SUV electric. EX30 este cel mai mic membru al gamei de SUV-uri Volvo și promite autonomii de până la 480 de km.

Dezvăluit la Milano, noul SUV electric este deja disponibil pentru comandă acum pe anumite piețe. EX30 extinde gama complet electrică a producătorului Suedez, care este acum alcătuită din patru modele. Volvo spune că noul EX30 are un „preț atractiv”: „clienții noștri primesc un SUV premium complet electric la un preț similar cu cel al unui echivalent cu motor cu ardere internă”, se arată în comunicatul emis de producător.

Designul exterior al noului SUV electric de la Volvo preia elementele deja familiare cu care ne-a obișnuit producătorul, dar le scalează într-o formă mai mică. Sunt prezente farurile cu semnătură luminoasă specifică în forma literei T, dar și stopurile înalte, care acum sunt despărțite, exact ca la EX90. Per total, este un design ce aduce aminte de noul SUV de clasă mare și probabil îl vom vedea transpus și pe viitoarele modele ale companiei. Interiorul este desenat în aceeași temă minimalistă, aproape lipsit de butoane, cu un ecran central de mari dimensiuni.

Mai mult, Volvo spune că va fi disponibilă și o versiune Cross Country pentru EX30, care se va remarca prin scuturile de protecție, jante specifice îmbrăcate cu anvelope speciale, panouri suplimentare de plastic negru și, bineînțeles, inscripțiile Cross Country.

Cel mai mic model Volvo oferă autonomii complet electrice de până la 480 de kilometri

Noul Volvo EX30 va fi oferit în 3 variante, în funcțiile de nevoile clienților. Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului în oraș sau aveți tendința de a călători pe distanțe mai scurte între încărcări, Volvo oferă versiunea de bază, variantă echipată cu un singur motor electric și o baterie LFP. Motorul electric dezvoltă 272 CP și 343 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5,7 secunde și bateria cu capacitatea de 51 kWh promite o autonomie de până la 344 de km.

Dacă preferați cea mai mare autonomie, varianta Extended Range cu o baterie NMC este cea care vi se potrivește. Capacitatea bateriei mai mari este de 69 kWh, ceea ce oferă mașinii o autonomie de până la 480 de km între încărcări. De asemenea, timpii de accelerație se îmbunătățesc. Această versiune are nevoie de 5,3 secunde pentru a sprinta până la 100 km/h.

Cel mai rapid model Volvo de până acum

În cazul în care performanța este prioritatea dumneavoastră, puteți opta pentru varianta Twin Motor Performance cu două motoare electrice. Această variantă cu tracțiune integrală a lui EX30 428 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde. Este Volvo-ul cu cea mai rapidă accelerație din istorie.

Cât despre încărcare, Varianta Twin Motor cu autonomie extinsă are o capacitate de încărcare de până la 153 kW, în timp ce mașina cu autonomie standard are o capacitate de 134 kW. Asta înseamnă că îți poți încărca bateria de la 10 la 80% în puțin peste 25 de minute. Prin intermediul afișajului central al mașinii și al aplicației, puteți seta amperajul, nivelul maxim de încărcare și când doriți să începeți încărcarea.

În România, noul Volvo EX30 pornește de la 38.500 de euro, pentru configurația de bază Core echipată cu un singur motor electric și cu bateria mică, de 51 kWh.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide