Motivul pentru care Volvo a distrus 10 mașini aruncându-le de la o înălțime de 30 de metri

Autor: Elena Luchian 16 nov. 2020 Știri auto

Volvo aruncă mașini de la o înălțime de 30 de metri. Este un test extrem, realizat de suedezi, cel mai complicat pus în aplicare vreodată și o premieră în domeniul siguranței auto.

GALERIE FOTO

Specialiștii în descarcerări din cadrul Centrului de Siguranță de la Volvo se antrenează astfel pentru a ști exact ce au de făcut în astfel de situații și pentru a salva vieți.

Echipele de intervenție se pregătesc pentru orice scenariu, oricât de dur. De multe ori, situațiile reale sunt mai complicate decât cele simulate în laborator. Astfel, cu ajutorul unei macarale, cei de la Volvo simulează scenariul prăbușirii unei mașini de la înălțime.

Volvo a recurs la acest test, care reprezintă o o premieră mondială în domeniul siguranței auto. A ridicat 10 mașini cu macaraua până la o înălțime de 30 metri și le-a dat drumul de acolo. În astfel de situații, sunt șanse mari ca ocupanții mașinilor să fie în stare gravă. Astfel, sunt prioritare descarcerarea victimelor și transportarea lor la spital în cel mai scurt timp. Specialiștii în astfel de intervenții vorbesc despre “ora de aur”. Trebuie să extragă victimele din mașină și să ajungă cu ele la spital în decurs de o oră după ce accidentul a avut loc.

Volvo distruge masini

“De ani de zile lucrăm în strânsă colaborare cu specialiștii în intervenții în situații de urgență. Acest lucru se întâmplă pentru că avem același obiectiv: drumuri mai sigure pentru toată lumea. Sperăm că nimeni nu va mai trece prin experiențe atât de dure, dar nu toate accidentele pot fi prevenite. Astfel, este vital să avem la dispoziție metode cât mai bune pentru a salva vieți în cazul unor accidente grave”, explică Hakan Gustafson, din cadrul echipei de cercetare în domeniul accidentelor rutiere de la Volvo.

Toate concluziile obținute în urma acestui test vor fi consemnate într-un raport. Ulterior, acesta va fi pus la dispoziția celor care lucrează în domeniu, în mod gratuit.

De ce a ales Volvo mașini nou-nouțe pentru acest test?

De multe ori, salvatorii se antrenează folosind mașini de la fiare vechi. Dar acestea nu sunt construite conform normelor de siguranță respectate de producători în ultimii ani. Apar astfel, diferențe majore între mașinile vechi și cele noi în situații extreme. Tocmai din acest motiv, Volvo a ales să sacrifice zece mașini noi.

Înainte de a le da drumul de la o înălțime de 30 de metri, inginerii au calculat exact presiunea și forța la care trebuie supus pentru a atinge nivelul dorit de distrugere.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide