Volvo amână lansarea SUV-ului EX90 cu un an din cauza problemelor software

Autor: Adrian Somai 25 iul. 2023 Știri auto

Veștile proaste continuă pentru clienții Volvo care așteptau nerăbdători lansarea SUV-ului EX90, constructorul suedez anunțând la începutul acestei săptămâni că aceasta va fi amânată până la jumătatea anului viitor. Potrivit Electrek, oficialii Volvo au transmis că această decizie a fost luată din cauza unor probleme cu integrarea sistemului software al mașinii.

Nu este pentru prima dată când Volvo aduce în discuție anumite probleme de software, oficialii suedezi anunțând și în urmă cu două luni și jumătate că lansarea modelelor EX90 și Polestar 3 va fi amânată. La acea vreme nu au fost însă comunicate niciun fel de detalii, cei de la Volvo rezumându-se la a transmite că are nevoie de mai mult timp pentru dezvoltarea și testarea software-ului, pentru a „asigura o introducere de înaltă calitate a mașinii și pentru a maximiza beneficiile clienților de pe urma tehnologiei sale încă din prima zi”.

Anterior, producția noului EX90 era programată să înceapă la sfârșitul anului curent. În luna mai, conducerea Volvo anunța că, cel mai probabil, SUV-ul electric va intra în producție în prima parte a anului viitor. Acum, Jim Rowan, CEO-ul Volvo, a spus că EX90 nu va fi disponibil pe piață până la jumătatea anului 2024.

EX90 va putea fi comandat începând din toamnă

În ciuda amânării despre care vorbeam în rândurile anterioare, Volvo a decis ca lista de comenzi pentru viitorul EX90 să fie deschisă începând din această toamnă, așa cum a fost stabilit inițial. Cei ce vor comanda însă SUV-ul trebuie însă să conștientizeze că vor avea de așteptat pentru a se bucura de acesta, primele exemplare urmând să fie construite abia din al treilea trimestru al anului viitor.

EX90 a fost dezvăluit oficial în toamna anului trecut, fiind prezentat drept omologul 100% electric al actualului XC90. Clienții vor putea opta între două motoate electrice, unul de 408 cai, iar altul de 517 cai. SUV-ul va fi echipat cu o baterie de 111 kWh, care îi va asigura o autonomie de 600 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide