Lansările SUV-urilor Volvo EX90 și Polestar 3 au fost amânate din cauza problemelor de software

Autor: Ionuț Vîlciu 12 mai 2023 Știri auto

Lansările SUV-urilor electrice Volvo EX90 și Polestar 3 au fost amânate din cauza unor probleme de software, dar detaliile rămân necunoscute.

Volvo anunță oficial că va amâna lansarea noului SUV complet electric EX90 din cauza unor probleme apărute pe partea de software a noului model. De aceeași problemă suferă și Polestar, compania de sub tutela Volvo anunțând că lansarea noului Polestar 3 va fi, de asemenea, amânată.

Într-un scurt comunicat de presă, Volvo a spus că are nevoie de mai mult timp pentru dezvoltarea și testarea software-ului, pentru a „asigura o introducere de înaltă calitate a mașinii și pentru a maximiza beneficiile clienților de pe urma tehnologiei sale încă din prima zi”.

Volvo a transmis că producția EX90 este de așteptat să înceapă în prima jumătate a anului 2024, în loc să fie la sfârșitul anului 2023, așa cum se preconiza anterior. Între timp, Polestar 3 este de așteptat să înceapă să iasă de pe linia de asamblare în primul trimestru al anului 2024, în loc să fie în august 2023, așa cum era planificat anterior, potrivit Autonews.

Volvo EX90 și Polestar 3 au fost amânate din cauza problemelor de software

„Polestar a fost informat recent că este nevoie de timp suplimentar pentru dezvoltarea finală a software-ului noii platforme electrice împărtășite cu Volvo”, a spus producătorul auto într-un comunicat, adăugând că întârzierea ar afecta obiectivele de producție pentru 2023.

Polestar se așteaptă să construiască între 60.000-70.000 de vehicule în 2023, în loc de cele 80.000 pe care le preconizase la începutul anului. Scăderea estimărilor sale de vânzări îi va oferi posibilitatea de a „menține echilibrul corect între volumul pe care îl obținem și ceea ce obținem în ceea ce privește marjele și stabilitatea prețurilor”, a declarat CEO-ul Thomas Ingenlath pentru Autonews.

Volvo nu a comunicat ce anume cauzează problemele software care au dus la amânarea lansării celor două noi SUV-uri. Nu este tocmai ce mai bună pentru viitorii clienți ai lui Volvo EX90. Chiar dacă producția încă nu a început, SUV-ul electric are foarte multe comenzi, motiv pentru care compania a închis lista.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide