Volvo ar putea lansa un nou SUV electric. Modelul ar trebui să fie mai mic decât actualul XC40

Autor: Ionuț Vîlciu 31 oct. 2022 Știri auto

Volvo ar putea aduce pe piață un nou SUV electric de mici dimensiuni. Acesta s-ar putea numi EX30.

Producătorul suedez pare că vrea să își extindă oferta de vehicule complet electrice. În acest moment, Volvo are în gama sa două vehicule complet electrice. Acestea sunt SUV-urile XC40 Recharge și noul C40. Acesta din urmă este versiunea coupe a lui XC40, diferența dintre cele două constând doar în aspect. În ciuda acestui fapt, Volvo se așteaptă ca 10% din vânzările sale în 2022 să fie complet electrice. Compania suedeză dorind să devină pur electrică până în 2030.

În planul său de electrificare, Volvo caută să adauge un nou SUV electric pentru a sta sub XC40 Recharge, conform Auto Express.

CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, a declarat anterior că Volvo va face trecerea de la nume de cod la nume proprii. Cu toate acestea, cererile recente pentru înregistrarea de mărci comerciale sugerează că noul SUV ar putea fi numit EX30. „E” vine de la electric, „X” denotă faptul că este un SUV, cu „30” reprezentând cel mai mic model din gama Volvo.

Volvo mizează din ce în ce mai mult pe vehiculele electrice

Hakan Samuelsson a confirmat deja că noul model va avea un stil de caroserie SUV și se va baza pe o platformă pur electrică dezvoltată de proprietarul Volvo, conglomeratul chinez Geely. Producătorul a oferit deja un teaser cu noul model, incluzându-l într-o imagine a gamei de modele, care a fost arătată la o prezentare de anul trecut. Modelul este de așteptat să joace un rol major în ambiția companiei de a crește vânzările.

Acest nou SUV electric va veni după EX90, succesorul electric al lui XC90, care urmează să fie prezentat pe 9 noiembrie. Samuelsson a vorbit despre data lansării noului SUV compact.

„Am spus că următoarea mașină electrică nouă este într-adevăr succesorul SUV-ului nostru emblematic, după aceea va exista un SUV mai mic și despre asta vorbim aici. Este foarte probabil să fie făcut în China.”

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide