Volvo EX30 va fi produs și în Europa datorită cererii mari din partea clienților

Autor: Ionuț Vîlciu 27 oct. 2023 Știri auto

SUV-ul electric Volvo EX30 va fi construit și în Europa. Producția noului model electric al producătorului suedez deja a început în China.

Datorită cererii mari înregistrate de producătorul auto, Volvo a hotărât să suplimenteze producția celui mai mic model al său. Astfel, compania a anunțat că Volvo EX30 va fi produs și în fabrica din Gent, Belgia.

Volvo se confruntă cu o cerere foarte mare pentru noul său SUV complet electric, prezentat la începutul lunii iunie. Cel mai mic model din gama Volvo este oferit în mai multe configurații de motoare și baterii, cea mai puternică versiune dispunând de 428 CP. În plus, aceasta poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde, fiind cel mai rapid Volvo din istorie.

Volvo EX30 va fi produs și în Europa

EX30 a fost dezvăluit în vara acestui an și se pare că se bucură de o primire călduroasă din partea clienților, dovadă și cerea mare pe care o întâmpină producătorul. Modelul a câștigat deja câteva premii majore, inclusiv Mașina Anului de la The Sun și Premiul SUV-ul mic/Crossover al Anului de la Sunday Times.

Producția modelului EX30 a luat startul la începutul acestei toamne în Zhangjiakou, China, iar primele mașini sunt programate să ajungă la clienți mai târziu în acest an. Decizia de a construi EX30 și în Gent crește capacitatea de producție pentru cererea așteptată de EX30 în Europa, precum și pentru exportul global.

„Ambiția noastră este să vindem EX30 în întreaga lume la un preț atractiv, facilitând tranziția către conducerea unei mașini Volvo electrice pentru mai mulți oameni, contribuind în același timp la marjele companiei”, a declarat Jim Rowan, directorul executiv al Volvo Cars. „Adăugarea producției în Gent este o mișcare logică, deoarece ne propunem să captăm cererea puternică pentru SUV-ul nostru electric mic de pe tot globul.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide