Volvo EX90, succesorul electric al lui XC90, va debuta în 9 noiembrie

Autor: Adrian Somai 22 sept. 2022 Știri auto

Despre succesorul lui XC90 s-a vorbit destul de mult în utima vreme, însă oficialii Volvo nu păreau prea dornici în a ne oferi mai multe detalii oficiale. Jim Rowan, șeful constructorului suedez, iese acum în față pasionaților auto și anunță câteva lucruri interesante despre acest nou model, inclusiv numele lui.

Succesorul electric al lui XC90 va fi denumit EX90 și urmează să fie lansat peste numai câteva săptămâni. Mai exact, vom face cunoștință cu noul model în data de 9 noiembrie. Nu sunt însă singurele informații pe care le-am aflat, Jim Rowan spunând câteva lucruri extrem de interesante despre noul model.

Noul Volvo EX90 cu zero emisii va fi dotat cu unul dintre cele mai avansate sisteme de senzori din întreaga industrie auto. Mai exact, vorbim despre un sistem care include opt camere video, cinci sisteme radar, 16 senzori cu ultrasunete și un senzor LIDAR montat pe plafonul mașinii.

De asemenea, noul EX90 va fi echipat cu sistemul Driver Understanding, sistem care promite să îl monitorizeze atent pe șoferul aflat la volanul mașinii.  Atunci când va detecta semne de oboseală sau de distragere a atenției, sistemul va emite un sistem de avertizare care să îl facă atent pe șofer. În cazul în care șoferul nu va reacționa în niciun fel, sistemul va fi capabil să activeze automat semnalele de avarie și să oprească mașina pe marginea drumului.

Senzorul LIDAR promite scăderea numărului de accidente grave

Senzorul LIDAR se anunță a fi cu adevărat revoluționar, acesta fiind capabil să identifice pietonii de la o distanță de până la 250 de metri, chiar și atunci când condițiile de luminozitate nu sunt dintre cele mai bune. Potrivit constructorului suedez, senzorul LIDAR ar putea reduce numărul de accidente severe cu până la 20%. Veștile bune continuă, Jim Rowan spunând cu această ocazie că senzorul LIDAR ar urma să devina standard pe toate modelele viitoare lansate de Volvo.

VIDEO:

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide