Volvo a început producția SUV-ului electric C40 Recharge

Autor: Marius Vișan 08 oct. 2021 Știri auto

Volvo a început pe data de 7 octombrie producția modelului C40 Recharge la uzina din Ghent, Belgia. Volvo C40 Recharge este cel mai nou model complet electric al mărcii.

C40 Recharge este a doua mașină complet electrică a Volvo Cars și este cea mai recentă dintr-o serie de noi mașini electrice pure care vor fi lansate în următorii ani. Până în 2030, Volvo își propune să vândă doar mașini complet electrice, aceasta fiind una dintre cele mai ambițioase strategii de electrificare din industria auto. De asemenea, își propune să fie o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

Fabrica din Gent, una dintre cele mai mari uzine ale companiei, este pionieră în strategia Volvo Cars către electrificarea totală. De asemenea, tot aici produce și modelul XC40 Recharge.

Volvo C40 Recharge este un SUV coupe cu putere de supercar

Volvo crește considerabil capacitatea de producție a mașinilor electrice la uzina din Gent, ajungând la 135.000 de mașini pe an. Oficialii companiei se așteaptă ca mai mult de jumătate din volumul de producție al uzinei din 2022 să fie alcătuit din mașini complet electrice.

Propulsia lui C40 Recharge constă din două motoare electrice, unul în față și unul pe puntea spate, alimentate de o baterie de 78kWh care poate fi încărcată rapid de la 10-80% în aproximativ 40 de minute. Modelul oferă o autonomie de aproximativ 440 km. Cele două motoare oferă o putere maximă de 300 kW (408 CP). În această configurație, Volvo C40 promite performanțe de supercar – 4,9 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă este limitată la 180 km/h

Noul Volvo C40 folosește aceeași platformă CMA a lui XC40 și are aproximativ aceeași lungime, 4,43 metri, în timp ce înălțimea este mai mică cu circa 7 centimetri, 1,58 metri. Spre deosebire de fratele său cu caroseria „întreagă”, însă, C40 nu va putea fi comandat cu motoare pe benzină.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide