Volvo investește în tehnologia de încărcare rapidă a bateriilor StoreDot

Autor: Cristian Gubandru 18 apr. 2022 Știri auto

Volvo Cars a făcut o investiție în StoreDot, o companie israeliană care dezvoltă o tehnologie de încărcare extrem de rapidă a bateriilor pentru mașinile electrice, prin filiala Volvo Cars Tech Fund.

StoreDot lucrează la o tehnologie de pionierat care, potrivit companiei, ar trebui să aibă ca rezultat baterii care se pot încărca cu până la 160 km de autonomie în doar cinci minute.

Investiția oferă Volvo Cars oportunitatea de a colabora îndeaproape cu StoreDot la o nouă tehnologie a bateriilor, deoarece își propune să devină o companie de mașini electrice până în 2030.

Asocierea cu Volvo ajută StoreDot să lanseze noua tehnologie în 2024

Colaborând cu Volvo Cars, StoreDot își propune să accelereze timpul de lansare pe piață pentru tehnologia sa și țintește producția de masă până în 2024. Volvo Cars este primul producător de automobile care a investit în StoreDot.

Colaborarea dintre ambele companii se va desfășura în principal în cadrul joint-venture-ului pentru tehnologia bateriilor pe care Volvo Cars l-a înființat anul trecut cu Northvolt, principalul producător suedez de baterii. Prin investiția sa în StoreDot, Volvo Cars și-a asigurat accesul la orice tehnologie va rezulta în urma colaborării.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dezvoltarea de pionierat a bateriilor StoreDot este centrată pe o tehnologie unică a anodului cu dominanță de siliciu și pe integrarea software aferentă. Acesta își propune să dezvolte o tehnologie de încărcare extrem de rapidă a bateriilor, care se aliniază îndeaproape cu dorința Volvo Cars de a dezvolta mașini electrice cu o autonomie mai mare, încărcare mai rapidă și costuri mai mici.

VolvoCars a fost primul producător de automobile care s-a angajat în electrificarea totală și își propune să vândă numai mașini pur electrice până în 2030. Deja până în 2025, își propune ca jumătate din volumul său global să fie format din mașini pur electrice.

Ca parte a investiției în comun, ambele companii înființează un centru de cercetare și dezvoltare și o fabrică de producție de baterii în zona Göteborg din Suedia. Împreună, facilitățile vor crea peste 3.000 de noi locuri de muncă și vor deschide calea pentru strategia ambițioasă de electrificare a Volvo Cars.

În următorii ani, VolvoCars intenționează să lanseze o familie cu totul nouă de mașini pur electrice.

Sursa: ElectricCarsReport

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide