Volvo plănuiește lansarea unui nou crossover electric în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 12 feb. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Volvo pregătește un crossover electric complet nou pe care ar urma să-l lanseze în cursul anului 2025. Viitorul model se va baza pe Recharge Concept și va fi poziționat în gamă între actualele SUV-uri XC60 și XC90.

Acesta va fi doar primul dintr-o serie de vehicule cu zero emisii pe care scandinavii le vor lansa în următorii trei ani. În acest mod, la Goteborg se va realiza procesul de electrificare al întregii gamei de modele.

Noile generații Volvo XC60 și XC90 vor avea versiuni 100% electrice

Conform publicației Autonews, citată de Motor1, viitorul crossover poartă numele de cod V546. Acesta va fi dezvoltat pe o arhitectură nouă dedicată vehiculelor electrice. De asemenea, va dispune de numeroase sisteme avansate de asistență pentru șofer.

Aceeași sursă susține că viitorul model va prelua o serie de detalii estetice de la conceptul Volvo Recharge, prezentat anul trecut. Cu toate acestea, crossover-ul va avea dimensiuni mai compacte.

Cei de la Volvo încearcă o tranziție cât mai rapidă către vehiculele electrificate. Astfel, suedezii speră că până în 2030 vor vinde doar mașini cu zero emisii. În același timp, începând cu anul 2025, Volvo își propune ca jumătate dintre vânzările de mașini noi să fie reprezentate de modele electrice.

Pentru a realiza acest deziderat, scandinavii vor trebui să lanseze modele electrice noi, precum și versiuni electrice ale unor modele existente. Astfel, viitoarele generații XC60 și XC90 vor oferi și versiuni pe baterii.

Viitorul crossover electric Volvo ar putea fi asamblat la uzina companiei din Carolina de Sud (SUA). Tot acolo va construi și brandul premium Polestar viitoarele sale automobile electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide