Zeekr ajunge oficial în Europa. Primele modele vândute pe bătrânul continent vor fi Zeekr 001 și X

Autor: Ionuț Vîlciu 22 apr. 2023 Știri auto

Zeekr a anunțat că va intra oficial pe piața auto europeană. Primele modele vândute în Europa vor fi Zeekr 001 și Zeekr X.

Producătorul auto chinez Zeekr a anunțat la Salonul Auto de la Shanghai că va intra în mod oficial și pe piața de automobile din Europa. Acest demers va începe mai întâi în Suedia și Țările de Jos, unde modelele X și 001 vor ajunge în al patrulea trimestru al acestui an. Zeekr a spus că modelele vor oferi clienților europeni „un echilibru de neegalat între design, tehnologie, dinamică de condus, performanță și siguranță, împreună cu o rază lungă de acțiune și încărcare rapidă”, relatează Carscoops.

Vom afla mai multe detalii pe măsură ce ne vom apropia de data de lansare a acestor două mașini în Europa, dar Zeekr a sugerat că varianta pentru Europa a lui 001 va oferi aproximativ 600 de kilometri de autonomie în ciclul WLTP, autonomie valabilă pentru varianta cu tracțiune spate. Va exista și o variantă cu tracțiune integrală și 536 CP, care poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. Acest model va putea atinge o viteză maximă de 200 km/h.

Zeekr aduce două modele electrice pe piața europeană

X este cel mai nou model lansat de compania Zeekr, iar varianta cu tracțiune spate va oferi aproximativ 440 de kilometri de autonomie în regim de testare WLTP. Va exista, de asemenea, o variantă cu tracțiune integrală, care are 469 CP și poate atinge 100 km/h în 3,7 secunde și o viteză maximă de 190 km/h.

Zeekr a spus că alte modele vor urma în viitor și că se va extinde și în alte țări din Europa cu gama sa de modele. Producătorul auto a adăugat că sediul central european va fi situat la Amsterdam, iar Spiros Fotinos va fi CEO-ul Zeekr Europe.

Spiros Fotinos a lucrat în trecut pentru producătorul japonez Lexus. El a declarat: „Consumatorii europeni sunt din ce în ce mai pregătiți să facă trecerea la vehiculele electrice și sunt mai deschiși ca niciodată către mărcile noi de tehnologie, în special cele care se concentrează exclusiv pe vehiculele electrice. Cu resursele, cunoștințele și experiența pe care le avem în spate, Zeekr este bine poziționat pentru a oferi vehicule electrice de clasă mondială, servicii inovatoare și o experiență excepțională care va face tranziția la electricitate mai ușoară ca niciodată, permițându-ne să contribuim la un viitor sustenabil”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide