Volvo raportează o scădere a numărului de mașini vândute

Autor: Ionuț Vîlciu 23 iun. 2022 Știri auto

Compania Volvo raportează o scădere a numărului de unități vândute în luna mai, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, cota modelelor electrice comercializate a crescut.

În decursul lunii mai a acestui an, Volvo a comercializat 45.952 de mașini, ceea ce a rezultă într-un deficit de 28,3% față de aceeași perioadă din 2021.

În Europa, vânzările producătorului suedez au scăzut cu 24,3%, iar în Statele Unite, cu 29,1%. Piața din China a înregistrat un deficit și mai mare, cifrele scăzând cu 43,8%.

Din cauza măsurilor de restricție impuse în China, furnizorii au fost afectați, iar producția de automobile a avut de suferit. Chiar și așa, compania spune că situația se va ameliora. După spusele producătorului suedez, cifrele de producție vor crește datorită relaxării măsurilor de protecție împotriva Covid-19.

Modele electrice și hibride Volvo se bucură de o creștere în popularite

În ciuda numărului mai mic de vânzări pe care compania l-a înregistrat, modele din gama Recharge au primit mai multă atenție. Electricele acoperă o parte importantă din această cifră. Mai exact, 7,9 procente din cifra de vânzări au însemnat modele propulsate exclusiv de energia electrică. În total, vehiculele care se regăsesc în gama Recharge a celor de la Volvo au însemnat 33,6% din totalul vânzărilor companiei.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, Volvo a înregistrat o creștere de 10 procente a vânzărilor pentru vehiculele din această gamă.

Volvo declară că cererea pentru acest tip de vehicule rămâne una ridicată.  În schimb, problemele cauzate de pandemia de Covid-19 vor duce la livrarea întârziată a vehiculelor electrice către clienți.

Cele mai bine vândute modele de Volvo în perioda lunii mai au fost SUV-urile XC60 (15,177 de unități), XC40 (12,097 de unități) și XC90 (8790 de unități).

Sursă: Volvo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide