Un Volvo s-a rostogolit de mai multe ori după a fost lovit de un Audi. Ce s-a întâmplat cu pasagerii?

Autor: David Andrei 07 iun. 2021 Știri auto

Un șofer a intrat pe roșu într-o intersecție și a fost lovit în plin de un Audi. Mașina lui, un Volvo XC70, s-a rostogolit de mai multe ori și s-a oprit în balustradă. Ce s-a întâmplat cu pasagerii?

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe o șosea din Polonia luna trecută. Pe filmare se poate observa cum un șofer aflat la volanul unui Volvo XC70, pătrunde în intersecție pe culoarea roșie a semaforului. Din stânga lui vine în viteză un Audi A4, care circulă regulamentar. Șoferul aflat la volanul mașinii germane nu mai are timp să frâneze și lovește în plin modelul suedez. Acesta din urmă se rostogolește de mai multe ori pe carosabil și se oprește în balustrada din aluminiu care desparte cele două sensuri de mers, cu roțile în sus.

Mai mulți conducători auto au oprit în apropiere pentru a-i ajuta pe cei aflați la bord. Din fericire, șoferul, un bărbat în vârstă de 80 de ani, și familia sa, au scăpat cu răni minore. Cu toții au primit îngrijiri la fața locului și nu au necesitat transportul la spital.

Fotografiile realizate după incident arată rezultatul impactului Volvo XC70 a suferit deformări majore. Cel mai probabil, compania de asigurări va declara mașina daună totală. Dar modelul și-a atins scopul. Deși s-a rostogolit pe asfalt de mai multe ori, a reușit să-și protejeze ocupanții.

Volvo rostogolit pe asfalt – unul dintre testele realizate de constructorul suedez

Faptul că mașina, deși s-a rostogolit de mai multe ori pe carosabil, a reușit să protejeze persoanele aflate la bord nu este o întâmplare. „Rollover test” sau “Testul de răsturnare” este una dintre procedurile la care Volvo își supune modelele înainte de a le lansa pe piață.

Volvo a dezvoltat un program special de testare a mașinilor sale. Iar testul cu platforma care aruncă mașina pentru a provoca rostogolirea acesteia este unic în lume. Această procedură simulează răsturnarea la o viteză de 50 km/h.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura YouTube



Comentarii
Inchide