Volvo se îndreaptă către electrificarea totală. Nu va mai vinde decât mașini electrice după 2030

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iun. 2023 Știri auto

Volvo spune că vânzările mașinilor sale cu motoare termice vor lua sfârșit după 2030. Producătorul suedez lucrează la o gamă complet electrică.

Volvo plănuiește să devină un brand complet electric până în 2030. Dacă acest lucru nu sună foarte impresionant, asta se datorează faptului că mulți producători de automobile vor să pară că iau aceeași rută, dar nu este în totalitate adevărat. Producătorul suedez de automobile promite că nu va vinde un alt vehicul cu motor termic după 2030, relatează Carscoops.

„Volvo nu va vinde o singură mașină care să nu fie complet electrică după 2030, indiferent de piață, fără dar și poate”, declară directorul companiei.

În timp ce alți producători de automobile și-au promis că vor fi neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon și că își vor electrifica întreaga gama în viitorul apropiat, multe dintre aceste anunțuri au niște dedesubturi. De exemplu, Mercedes-Benz a spus că va avea o gamă complet electrică până în 2030, dar se gândește că va continua să vândă vehicule cu motoare cu ardere internă pe unele piețe care nu sunt pregătite pentru vehicule electrice la nivel de infrastructură.

De ce abordarea Volvo este diferită?

Spre deosebire de celelalte propuneri, Volvo se angajează că nu va mai vinde în vreun fel sau formă mașini cu motoare termice pe nicio piață din lume, astfel că se va axa complet pe dezvoltarea și vânzarea de mașini electrice.

Acest lucru ar putea costa compania în materie de vânzări, mai ales pe piețele cu o infrastructură electrică mai slab dezvoltată: „Ar putea fi câteva piețe în care pierdem puțin din vânzări”, a spus Annwall. Dar „am renunța la multă creștere dacă nu ne-am concentra pe electrice. Ultima dată când m-am uitat, aceasta este o piață în creștere foarte puternică, iar cea a motoarelor termice este o piață în scădere.”

Până la momentul 2030 mai sunt câțiva ani, ceea ce înseamnă că vehiculele Volvo cu ardere internă existente vor continua să primească atenție. Annwall a spus că gama existentă a companiei va primi în continuare „un pic de dragoste”, dar că Volvo „nu investește în tehnologia lor de bază”. Actualizările vor fi rezervate pentru tehnologie și design, nu pentru motoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide