Noul Mercedes-Benz GLC: Cel mai vândut Mercedes din România – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 mai 2023 Știri auto

Mercedes-Benz GLC este cel mai popular model Mercedes din lume, iar facelift-ul vrea să se asigure că acest statut rămâne bine împământenit.

SUV-ul Mercedes-Benz GLC este cel mai vândut model al producătorului german în România, dar și la nivel global. 17% din toate mașinile vândute de Mercedes-Benz în 2022 au fost GLC-uri. Am avut la test un Mercedes-Benz GLC 400e facelift, pentru a vedea care sunt schimbările aduse celui mai popular model din gama actuală Mercedes-Benz.

Mașina pe care noi am testat-o a fost un exemplar bine echipat, cu motorizarea plug-in hybrid cu motor de 2.0 litri. Puterea combinată a acestui sistem este de 381 CP, iar mașina poate parcurge 130 de kilometri în modul pur electric cu un plin de baterii. O configurație precum cea testată de noi va avea un preț de aproximativ 90.000 de euro.

Mercedes-Benz GLC are o nouă față

Modificările estetice aduse SUV-ului GLC constau în noile faruri care, în configurația testată de noi, au venit sub forma noilor blocuri optice Digital LED. În partea din față putem observa și bara mai agresivă, care face parte din pachetul AMG Line, la fel și grila radiatorului. Tot din același pachet fac parte și jantele de 19 inch, cu design aerodinamic. În partea din spate, mașina a primi blocuri optice noi cu o nouă semnătură luminoasă nouă. În cazul versiunii plug-in hybrid, portbagajul măsoară 470 de litri, dar există posibilitatea plierii banchetelor pentru mai mult spațiu de încărcare.

Tehnologii noi la interior

La interior, facelift-ul lui GLC aduce noi tehnologii și un design actualizat. Așa cum ne putem aștepta de la Mercedes, materialele folosite sunt de bună calitate, plăcute la atingere. Scaunele tapițate cu piele și microfibră au reglaje electrice și sunt încălzite, iar tetierele au un reglaj interesant, care le permite reglarea pe mai multe direcții.

Volanul echipării AMG Line are un desing futurist, cu butoane capacitive și padele. În spatele său regăsim un tablou digital, care are o sumedenie de afișaje și moduri de configurare, fiind completat de un head-up display. Pe ecranul central de 11,9 inch rulează cel mai nou sistem de infotainment MBUX de la Mercedes-Benz, sitem ce oferă navigație, conectivitate cu telefonul prin Android Auto și Apple CarPlay, dar și multe alte funcții.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide