Volvo Trucks a livrat primul camion electric de mare tonaj echipat cu o betonieră

Autor: Bogdan Bârliga 15 feb. 2023 Știri auto

Electrificarea începe să cucerească și segmentul camioanelor de mare tonaj, iar cei de la Volvo Trucks sunt printre primii cu oferte în acest sector.

Recent Volvo Trucks  a livrat unei companii specializate în construcții primul camion electric de mare tonaj echipat cu o betonieră.

Revoluție electrică în transporturi

Un camion de mare tonaj cu sistem de propulsie electric Volvo FMX configurat pentru transportul unei betoniere a fost livrat primului client și va fi folosit în cadrul unui proiect din Germania.

Gama electrică de camioane Volvo FMX poate fi configurată cu acele 4×2, 6×2​ și 6×4 dacă se optează pentru tractor și cu axe rigide de 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 și 8×4.

FMX poate comandat cu cabină joasă de zi, cabină de zi, cabină joasă de dormit, cabină de dormit și cabina Globetrotter.

Modelul FMX echipat cu o betonieră are un sistem de propulsie electric format din două motoare cu o putere totală de 442 CP.

Sistemul electric este susținut de un pachet format din patru baterii cu o capacitate de 360 kWh și cei de la Volvo Trucks susțin că autonomia poate depăși 300 de kilometri cu o singură încărcare.

Acumulatorii pot fi încărcați în aproximativ 9,5 ore la o stație AC cu puterea de 43 kW sau în 2,5 ore la o stație rapidă DC de 250 kW.

Și o companie din România a cumpărat un camion electric de la Volvo

Volvo Trucks a livrat primul autotractor electric unei companii din România la doar câteva luni de la demararea producției.

Model ales este un autotractor Volvo FH 4×2 T Electric de 40 de tone MTMA ansamblu, cu un pachet de 6 baterii, o capacitate totală de 540 kW (6 baterii de 90kW fiecare).

Camionul dispune de 3 motoare electrice, care oferă putere continuă de max. 490 kW, și vor asigura o autonomie în sarcină de până la 300 km per ciclu de încărcare.

Autotractorul este echipat cu cutia de viteze Volvo I-Shift actualizată pentru camioanele electrice, cu o nouă strategie de schimbare a treptelor de viteză. Cutia de viteze funcționează în principal în treptele superioare, de la a 7-a în sus, și minimizează numărul de schimbări de viteză, pentru a oferi mai multă eficiență.

Ansamblul de transport Volvo FH Electric împreună cu o semiremorcă 100% electrică va fi folosit pentru livrări urbane și regionale

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo Trucks


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide