Volvo va introduce funcția de conducere autonomă nesupravegheată de om

Autor: Marius Vișan 10 ian. 2022 Știri auto

Volvo Cars va introduce Ride Pilot, funcția de conducere autonomă nesupravegheată de șofer. Pentru început, de aceasta vor beneficia clienții din statul american California.

Bazându-se pe un standard de siguranță de top, care va fi prezent pe următoarea generație de automobile pur electrice Volvo, funcția Ride Pilot își propune să facă mai plăcut condusul unui Volvo.

După ce va fi verificat ca fiind sigur pentru utilizarea pe autostrăzi, Ride Pilot este planificat să fie disponibil ca un abonament adițional pe viitorul SUV complet electric al companiei. Noul model SUV va fi dezvăluit în cursul acestui an.

Volvo va introduce funcția de conducere autonomă nesupravegheată de om

Pe următoarea sa generație de automobile, Volvo stabilește un nou standard de siguranță, cu actualizări de software over-the-air în combinație cu un set de senzori de ultimă generație.

Software-ul este dezvoltat de Zenseact, companie specializată în conducere autonomă, împreună cu echipa internă de dezvoltatori a Volvo Cars și cu dezvoltatorii de la Luminar, o altă companie parteneră. Configurația senzorilor include și unitatea de ultimă generație Iris LiDAR.

”Suntem mândri să anunțăm lansarea în SUA a primei noastre funcții de conducere autonomă nesupravegheată de om, în timp ce încercăm să stabilim un nou standard pentru autonomie fără a compromite siguranța”, a declarat Mats Moberg, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare de la Volvo Cars. ”Faptul că noul software AD de la Zenseact și senzorii LiDAR de la Luminar se vor afla pe noul nostru SUV complet electric reprezintă o etapă foarte importantă pentru Volvo Cars, precum și pentru siguranța auto și conducerea autonomă în general.”

Ride Pilot va fi pus la dispoziția clienților doar după ce va fi trecut prin protocolul riguros de verificare și testare. Acesta include validarea tehnologiei ca fiind sigură pentru utilizarea pe autostrăzi în condiții variate.

Ca parte a acestui proces de verificare, Volvo testează deja funcționalitățile de conducere autonomă pe drumurile din Suedia împreună cu cei de la Zenseact și colectează date în Europa și în SUA.

Până la jumătatea acestui an, compania intenționează să înceapă testele pe drumurile din California, unde clima, condițiile de trafic și cadrul legislativ oferă un mediu favorabil pentru introducerea conducerii autonome.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide