Volvo va lansa în 2021 o gamă de camioane electrice

Autor: Marius Vișan 06 nov. 2020 Știri auto

Începând din 2021, Volvo Trucks, principalul brand suedez de camioane, va lansa pe piața europeană o gamă completă de camioane electrice. Informația a apărut într-un comunicat de presă publicat de companie joi, 5 noiembrie.

Volvo a declarat că efectuează în prezent teste pentru camioanele electrice Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX, pentru a fi utilizate pentru transportul regional și operațiunile de construcții urbane din Europa.

Un camion electric Volvo ar putea parcurge 300 de km

Camioanele vor avea o greutate brută de până la 44 de tone și, în funcție de configurația bateriei, autonomia ar putea ajunge până la 300 de kilometri, a spus un oficial Volvo.

Vânzările vor începe în 2021, iar producția de volum va începe în 2022. „Aceasta înseamnă că, începând cu 2021, Volvo Trucks va vinde o gamă completă de camioane electrice în Europa pentru distribuție, transport deșeuri, transport regional și operațiuni de construcții urbane”, a spus acesta.

Intră în Galeria Foto

Volvo va lansa în 2021 o gamă de camioane electrice
Volvo va lansa în 2021 o gamă de camioane electrice
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: volvotrucks.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide