Volvo va vinde doar SUV-uri în Marea Britanie. Modelele sedan și break sunt retrase de la vânzare

Autor: Ionuț Vîlciu 01 aug. 2023 Știri auto

Volvo renunță în Marea Britanie la modelele sedan și break. Producătorul auto suedez va vinde doar SUV-uri în Regatul Unit.

Popularitatea SUV-urilor, indiferent de mărime, clasă sau preț, este incontestabilă. Clienții caută acest timp de mașini pentru că oferă gardă la sol mai mare, o poziție mai înaltă la volan și spațiu mai mare pentru pasageri și bagaje. Bineînțeles, luăm în calcul și statul mașinii, deoarece oamenii văd aceste mașini ca fiind mai impunătoare sau mai scumpe.

Trendul SUV-urilor a dus la dispariția treptată a modelelor break sau sedan din gamele mai multor producători, deoarece cererea a scăzut drastic.

Am văzut cum Passat sedan sau Ford Mondeo au fost retrase complet de la vânzare. Volvo nu renunță complet la modelele sale break și sedan, dar decide că va vinde doar SUV-uri în Marea Britanie.

Volvo va avea o gamă compusă doar din UV-uri în Marea Britanie

Potrivit Autocar, Sedanul Volvo S60, precum și break-urile Volvo V60 și Volvo V90, nu mai sunt listate în configuratorul online al firmei suedeze, dar pot fi comandate preconfigurate din stocul dealerilor. S90, sedanul de clasă mare de la Volvo a fost retras de la vânzare, în Anglia, la începutul acestei veri.

Într-o declarație oferită publicației britanice, Volvo a declarat: „Continuăm să transformăm rapid oferta noastră de produse, ceea ce înseamnă nu numai să ne îndreptăm spre electrificarea completă, ci și să trecem la noi platforme și tehnologii pentru toate mașinile noastre. În mod firesc, va trebui să evoluăm și să ne consolidăm gama pe măsură ce acordăm prioritate mașinilor complet electrice și facem această tranziție tehnologică”.

Ca rezultat, compania a decis să renunțe la toate modelele care nu erau SUV-uri, iar acum se concentrează pe o gamă alcătuită exclusiv din SUV-uri: C40 și XC40, cu motoare termice sau electrice, XC60 și XC90.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide