Cât costă în România Volvo XC90, SUV-ul perfect pentru o familie numeroasă

Autor: Adrian Somai 23 feb. 2023 Știri auto

Volvo XC90 este, fără doar și poate, unul dintre cele mai apreciate modele din segmentul SUV-urilor disponibile la ora actuală pe piață. Lăudat atât de mulți șoferi, cât și de specialiștii din domeniu, XC90 se dovedește a fi o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie de o mașină de familie mare. Considerat de cei de la Volvo drept “adevăratul SUV de lux scandinav”, XC90 va fi întotdeauna o alegere înțeleaptă pentru cei ce sunt interesați de un astfel de model.

Nu numai că are dimensiuni generoase, dar XC90 este considerat și unul dintre cele mai sigure modele de pe piață, obținând rezultate excelente în cadrul testelor de siguranță realizate de cei de la EuroNCAP. În plus, se descurcă foarte bine și pe teren accidentat!

SUV-ul XC90 este considerat însă, pe bună dreptate, un model din categoria premium. Noul SUV a fost construit având la bază o nouă platformă, noi tehnologii și un design apreciat de mulți fani ai mărcii suedeze. Este echipat bine din punct de vedere tehnic și beneficiază de o serie întreagă de sisteme de siguranță activă. În aceste condiții, este normal ca prețurile lui XC90 să nu fie deloc mici, ba chiar din contră am putea spune.

Cât costă cel mai ieftin Volvo XC90 în România

Cea mai ieftină versiune a SUV-ului pornește de la 58.600 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz, modelul este echipat cu o unitate de motorizare pe benzină mild-hybrid de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 250 de cai putere. Repriza 0 – 100 km/h poate fi realizată în 7.7 secunde, iar consumul mediu specificat de producătorul suedez este de 8.7 litri/100 km.

În echiparea de bază Core sunt incluse o serie întreagă de dotări pentru un condus confortabil și conectat, printre ele numarandu-se următoarele: hayon puternic, CleanZone cu purificator de aer, servicii Google, cruise control, faruri cu LED, limitator de viteză, oglinzi retrovizoare acționate electric, senzori de ploaie, tapițerie din piele, etc.

Cea mai scumpă versiune XC90 din România

Versiunea T8 Recharge, cu 455 de cai putere, este cea mai scumpă versiune a SUV-ului XC90 oferită de Volvo în România, cu un preț de pornire de 83.800 de euro, cu toate taxele incluse. Accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 5.4 secunde în acest caz, iar consumul mediu estimat este de doar 1.3 litri/100 km. În aceasta situație, nivelul de echipare este cel superior, Ultimate, care aduce la pachet printre altele un plafon panoramic, sistem de climatizare cu patru zone, afișaj superior și multe altele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide