Volvo XC40 și C40 Recharge primesc autonomie și putere mai mari

Autor: Ionuț Vîlciu 01 dec. 2022 Știri auto

Volvo XC40 Recharge și C40 Recharge primesc mai multă autonomie. De asemenea, cele două SUV-uri electrice au primit și un plus de putere.

Volvo a mărit autonomia SUV-urilor electrice Volvo C40 Recharge și Volvo XC40 Recharge cu o serie de modificări de eficiență și le-a oferit ceva mai multă putere, relatează Autocar.

Actualizarea pentru mașinile electrice entry-level ale mărcii suedeze aduce o nouă baterie de 82 kWh, dintre care 78 kWh utilizabili, pentru cel mai puternic motor Recharge Twin.

Actualizarea aduce și o schimbare a sistemului de propulsie pentru opțiunea cu un singur motor, puterea fiind acum trimisă doar către roțile din spate, ceea ce, spune Volvo, este pentru a ajuta la eficiență. XC40 și C40 Recharge Twin Engine păstrează tracțiunea integrală.

Volvo crește autonomia SUV-urilor sale electrice

Acest plus de eficiență se va traduce în aproximativ 32 de kilometri de autonomie extra pentru variantele cu un singur motor electric. Acest lucru înseamnă că XC40 va avea 460 de kilometri de autonomie, iar C40 va dispune de circa 476 de kilometri. Modelele de top cu două motoare electrice vor autonomii de 502, respectiv 508 kilometri. Este o creștere de aproximativ 64 de kilometri.

Actualizarea include, de asemenea, o rată de încărcare mai rapidă pentru Recharge Twin, de până la 200 kW. Acest lucru reduce timpul de încărcare 10-80% cu 10 minute, durata fiind acum de doar 27 de minute.

Există majorări de putere pentru toată gama. Modelul de bază primește un motor mai puternic, crescând puterea de la 231 CP la 238 CP. Mai puternicul Recharge Twin primește două motoare electrice diferite: unul de 163 CP în față și unul de 245 CP în spate, dar păstrează aceeași putere totală de 408 CP. Versiunile anterioare aveau câte un motor de 204 CP pe fiecare punte.

Producția modelelor actualizate va începe în mai 2023 pentru Recharge Twin, iar varianta cu un singur motor va sosi din toamna anului 2023.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide