Volvo XC90 Polestar – Suedezul primeşte steroizi şi devine cel mai puternic Volvo de serie | FOTO

Autor: Marius Vișan 16 iun. 2016 Știri auto

 


Polestar tocmai a lansat cel mai puternic Volvo. Noua versiune a SUV-ului suedez XC90 preparat de Polestar produce o putere combinată de 420 de CP şi 680 Nm cuplu. Ea se alătură lui S90 şi V90 ca cele mai noi modele care beneficiază de atenţia diviziei motorsport in-house a Volvo, scrie Autocar.co.uk.

Optimizarea Polestar se aplică exclusiv hibridului XC90 T8, astfel puterea combinată a crescut cu 20 de CP, iar cuplul a crescut cu 40 Nm, transformând acest Volvo în cel mai puternic model de serie al suedezilor. Toate aceste detalii au culminat cu un sprint de la 0-100 de km/oră în 5.5 de secunde, iar în privinţa consumului şi autonomiei valorile rămân neschimbate: 2,1 l/100 km, respectiv 43 km în regim electric.

În plus, cei de la Polestar spune că au adus şi modificări în ceea ce priveşte răspunsul acceleraţiei şi al cutiei de viteze, care ajuta la virajele luate la limită să nu destabilizeze maşina. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide