Vrem ca Volkswagen să-l producă! Cum ar putea arăta cel mai capabil Passat

Autor: Ionuț Vîlciu 15 sept. 2023 Știri auto

Volkswagen Passat a ajuns la cea de-a noua generație. Noul model a fost prezentat la finalul lunii august, fiind construit acum pe o nouă platformă, iar designul nu este singura mare diferență, comparativ cu predecesorii săi.

Noul Volkswagen Passat va fi disponibil doar în format de caroserie break și nu va mai fi asamblat în Germania. În schimb, îndrăgitul model de clasă medie va fi produs la uzina din Slovacia, alături de surata sa, Skoda Superb.

Este primul model al Grupului Volkswagen care folosește platforma MQB Evo și arată destul de diferit față de ceea ce am văzut în trecut, mai ales la interior. Noul Passat va fi disponibil în mai multe niveluri de echipare, printre care se numără și sportivul R-Line, dar câteva imagini randate ne arată cum ar putea arăta versiunea înălțată Alltrack.

Volkswagen Passat infuzat cu ADN de SUV

Kolesa a publicat două imagini randate ce înfățișează un posibil un posibil design pentru versiunea Alltrack a noului Volkswagen Passat. Mașina are suspensie înălțată și protecții de plastic aplicate împrejurul caroseriei, pe aripi și pe barele de protecție. Este același principiu ca Audi A6 Allroad, Volvo V90 Cross Country sau Subaru Outback.

Ar putea fi o alternativă la Volkswagen Tiguan, a cărui nouă generație va debuta toamna aceasta, dar încă nu știm dacă Volkswagen va aduce pe piață o nouă iterație a lui Passat Alltrack. Un astfel de model ar face sens, mai ales că investiția ar putea fi minimală. Noul Passat are deja versiuni cu tracțiune integrală, atât pe benzină, cât și pe motorină.

Volkswagen ar trebui să aducă doar o nouă suspensie în joc și kit-ul de caroserie aferent pentru Passat Alltrack, astfel ar avea o alternativă mai accesibilă la Audi A4 Allroad. Probabil că încă există clienți care nu caută un SUV, dar și-a dori o mașină spațioasă cu o gardă la sol ceva mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kolesa / Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide