VW anunță un nou SUV electric și o investiție masivă în uzina de la Wolfsburg

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Volkswagen lucrează în prezent la o versiune revizuită a lui ID. 3, noul model urmând să vină la pachet cu o serie întreagă de modificări la capitolul estetic. Germanii vorbesc despre “noul ID. 3”, însă, de fapt, este vorba despre un facelift pentru modelul electric.

Pentru asigurarea producției noului ID.3 revizuit și nu numai, Volkswagen a anunțat la mijlocul acestei săptămâni o investiție semnificativă în uzina sa principală din Wolfsburg. Astfel, până la începutul anului 2025, constructorul german își propune să investească aproximativ 460 de milioane de euro în această fabrică, potrivit Motor1.

Noul Volkswagen ID. 3 facelift va începe să iasă de pe liniile de asamblare de la Wolfsburg începând cu anul 2023. Însă, este important de menționat că germanii vorbesc despre o producție parțială în prima fază. Astfel, cel mai probabil, ID. 3 va începe să fie produs la capacitate maximă abia începând cu anul 2024, accelerarea procesului de producție fiind planificată a fi pusă în practică până în 2025.

VW se gândește la un nou SUV electric

Segmentul SUV-urilor este la mare căutare în ziua de astăzi, iar asta o știu și cei de la Volkswagen foarte bine. Astfel, nu surprinde pe nimeni faptul că VW a adus în discuție în comunicatul său oficial emis la mijlocul acestei săptămâni un nou SUV cu propulsie electrică. Noul model va fi produs tot în cadrul uzinei de la Wolfsburg și va avea la bază o versiune actualizată a platformei MEB, cunoscută sub denumirea de MEB+. Prea multe detalii despre acest nou model nu sunt cunoscute, însă se crede că este vorba despre un SUV ce se va încadra în segmentul compact.

“Noul model ar completa în mod ideal cele mai vândute modele ale noastre, ID. 4 și ID. 5. Astfel, intenționăm să ne extindem și mai mult poziția pe piață și să le oferim clienților noștri vehiculele de înaltă calitate pe care le așteaptă de la noi”, a declarat CEO-ul Thomas Schafer.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide