Volkswagen va vinde în Europa mașini produse în China

Autor: Adrian Somai 06 dec. 2022 Știri auto

Grupul german a anunțat recent că va importa în Europa vehicule fabricate în China, oficialii Volkswagen punând această decizie pe seama faptului că pe plan european capacitatea de producție este una limitată. Astfel, pentru a putea face față numărului mare de comenzi primite de pe Bătrânul Continent, cei de la VW se văd nevoiți să aducă mașini produse tocmai în China.

Sigur, o astfel de decizie nu trebuie să fie surprinzătoare pentru nimeni în momentul de față, Volkswagen nu este nici primul și probabil nici ultimul constructor care va vinde în Europa vehicule produse în China. Ba mai mult, știm deja că Tesla, BMW sau Renault fac acest lucru, aducând în Europa modele precum Model 3, iX3 sau Dacia Spring. În cazul celor de la Volkswagen, modelul care va fi importat pe piața auto europeană va fi versiunea de serie a Cupra Tavascan.

“Uzina din Anhui, China, este cea care dispune la acest moment de capacitatea și tehnologia potrivite pentru producția acestui model”, a transmis Volkswagen recent prin intermediul unui comunicat de presa, potrivit Motor1. Totuși, important de menționat, VW a mai ținut să adauge că pentru moment nu mai are alte planuri în legătură cu un alt model care să fie importat din China pentru piața auto din Europa.

Vânzările vor debuta în 2024

Cupra Tavascan a fost dezvăluit în 2019, la acea vreme fiindu-ne prezentat drept un concept pentru un crossover electric. În cele din urmă, Tavascan a fost confirmat pentru producție, ultimele știri transmitându-ne că modelul va fi pus în vânzare pe piața auto din Europa începând cu anul 2024.

Versiunea de producție a lui Tavascan a putut fi văzută la începutul acestui an, fiind dezvăluită pe scurt de cei de la SEAT în cadrul evenimentului Unstoppable Impulse. Cupra Tavascan este construit având la bază platforma MEB a Grupului Volkswagen, aceeași platformă care stă și la baza modelelor din familia ID a constructorului german.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide