VW Group a prezentat conceptul OnePod. Cam așa vor arăta mașinile viitorului

Autor: Marius Vișan 23 oct. 2021 Știri auto
VW Group a prezentat conceptul OnePod. Cam așa vor arăta mașinile viitorului

Cu ocazia unui forum despre mobilitate ținut la Berlin, VW Group a anunțat conceptul de OnePod. Este un autovehicul electric, complet autonom cu un interior configurabil. Creat la Centrul de Design VW Group din Potsdam, OnePod reprezintă viziunea companiei pentru viitorul mobilității urbane.

Numele One vine de la “One Solution for all” și sugerează utilizări multiple pentru acest vehicul. Exemplul din fotografie este Robotaxi, VW intenționând să se poziționeze în viitor ca un furnizor de servicii.

Din punct de vedere vizual, OnePod are o siluetă pătrățoasă, destul de aerodinamică, cu suprafețe mari de sticlă și roți acoperite. Benzile de lumină LED de la ambele capete comunică cu alte mașini prin semnale și avertismente. Există, de asemenea, un suport de biciclete pliabil în spate.

Cabina configurabilă are mult spațiu și vizibilitate excelentă; în această versiune, poate găzdui până la patru pasageri. Comenzile sunt integrate în cotiere și un ecran mare afișează informații în timpul călătoriei.

Când este parcat, vehiculul detectează înălțimea bordurii și coboară automat podeaua. Aceasta înseamnă că părinții cu cărucioare pentru copii și persoanele cu dizabilități aflate în scaune cu rotile pot accesa cu ușurință interiorul prin ușile glisante mari. O cameră montată pe acoperiș recunoaște pasagerii, deschizând ușile automat atunci când aceștia se apropie.

Un prototip al OnePod va fi expus până la 31 decembrie 2021, în cadrul expoziției ”Go.City – The Future of Urban Mobility” din Berlin.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide