VW ID.3 va fi produs la „Fabrica Transparentă” din Dresda – FOTO

Autor: Marius Vișan 19 nov. 2019 Știri auto

Hatchback-ul electric VW ID.3 nu a ajuns încă la dealeri, dar producătorul auto anunță deja o a doua uzină unde acesta se va produce.

În plus față de uzina Zwickau, ID.3 va fi fabricat și la Gläserne Manufaktur din Dresda, unde se află așa numita „fabrica transparentă”. Anunțul pune capăt incertitudinii cu privire la viitorul uzinei în urma întreruperii producției lui Phaeton, în martie 2016.

VW spune că Gläserne Manufaktur va evolua într-un Centru de Mobilitate al Viitorului, unde „tehnologiile inovatoare sunt dezvoltate și testate în colaborare cu partenerii și start-up-urile din industrie.” Compania va intensifica, de asemenea, eforturile de a urmări noi domenii de activitate, cum ar fi stații de testare.

„Decizia de a aduce familia ID. la Dresda pune o bază solidă pentru viitorul acestei locații din Saxonia. Nivelurile de ocupare a locurilor de muncă rămân stabile. În același timp, intensificăm ritmul pentru mobilitatea electrică, a declarat Gunnar Killian, membru al Consiliului de administrație al resurselor umane pentru Volkswagen AG.

Despre VW ID.3

Noul model Volkswagen ID.3 a avut premiera mondială la ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul vine în trei dimensiuni diferite ale bateriei pentru o autonomie maximă de până la 550 km.

Prețul lui ID.3 în România

Volkswagen nu a dat startul vânzărilor cu cea mai ieftină versiune, ci cu ediția limitată ID.3 1ST, al cărei preț anunțat, în același stil, a fost de „mai puțin de 40.000 de euro.

Volkswagen a anunțat ce înseamnă aceste praguri, astfel că românii care și-au comandat un VW ID.3 știu ce contracte de finanțare trebuie să încheie.

Astfel, pentru VW ID.3 1ST (echiparea de bază a ediției limitate 1ST), prețul este de 36.072 de euro cu TVA. Următoarea versiune de echipare, ID.3 1ST Plus, costă 41.786 de euro, pentru ca versiunea de top ID.3 1ST Max să se vândă pentru 47.505 euro.

Prețurile nu includ eventualele subvenții guvernamentale acordate prin programele Rabla și Rabla Plus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscooops


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide