Țara care a oprit producția modelului Volkswagen Passat

Autor: Marius Vișan 30 ian. 2022 Știri auto

Volkswagen Passat a ajuns la ”capătul drumului” în SUA, deoarece producătorul auto a dezvăluit că ultimul exemplar a ieșit de pe linia de asamblare din Chattanooga, Tennessee, luna trecută.

Aceasta marchează sfârșitul modelului sedan de dimensiuni medii, după mai bine de patru decenii de vânzare sub diferite denumiri.

Ultimul sedan este un Passat Limited Edition în culoarea Platinum Grey, iar oprirea producției nu este surprinzătoare, deoarece Volkswagen a dezvăluit de mai multe vreme informația că generația 2022 a lui Passat va fi ultima de pe piața din America.

Volkswagen Passat a ajuns la ”capătul drumului” pe piața din America

Aproximativ 1,8 milioane de exemplare Volkswagen Passat au fost vândute în Statele Unite începând din 1974. Bineînțeles, merită amintit faptul că acest număr include vânzările modelului sub siglele Dasher și Quantum, deoarece modelul cu specificații americane nu s-a numit Passat până în 1990.

În timp ce primele șase generații ale modelului Passat au fost importate din Europa, cea de-a șaptea generație a sedanului a fost construită în America și a fost adaptată special pentru piața nord-americană.

Passat-ul ieșit din producție a fost un vehicul dezvoltat special pentru gusturile clienților nord-americani și a început producția în 2011. În special, marca l-a poziționat ca fiind mai accesibil ca preț și mai prietenos pentru familie decât Passat-ul pe care l-a înlocuit, care era mai exclusivist.

La vremea respectivă, Passat trebuia să ajute Volkswagen să vândă peste 800.000 de mașini pe an în America de Nord. Inițiativa era parte a unor planuri de expansiune masivă. Compania nu a atins niciodată aceste obiective. Asta în condițiile în care întreaga piașă s-a îndepărtat de autoturisme și s-a axat pe vehicule utilitare.

Odată cu ieșirea din producție a modelului Passat, uzina din Chattanooga a început să se pregătească pentru a produce ID.4. Lansarea asamblării este programată pentru sfârșitul acestui an.

Sursă: Cnet.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cnet.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide