VW Passat va fi disponibil din toamnă doar în variantă break

Autor: Adrian Somai 23 mart. 2023 Știri auto

Zvonurile se dovedesc a fi adevărate, Volkswagen anunțând recent că va renunța la Passat și în Europa. Astfel, aflăm cu această ocazie că viitoarea generație a modelului care va debuta în următoarele săptămâni sau luni va fi disponibilă exclusiv în versiune break, potrivit Automotive News Europe. O decizie similară a fost luată recent și pe piața auto din Statele Unite, VW abandonând modelul Passat începând din acest an.

Passat urmează să primească în acest an o generație nouă, ultima care va fi oferită cu sisteme de motorizare clasice. Este cea de-a noua generație a lui Passat, un model care a înregistrat de-a lungul timpului cifre de vânzări excelente pe plan european și nu numai. Noua generație va fi dezvoltată împreună cu noua generație a lui Skoda Superb, ambele modele urmând să intre în linia de producție a uzinei din Bratislava, Slovacia.

Noul Passat urmează să fie construit având la bază cea mai nouă versiune a platformei MQB. Noile modele vor beneficia de motorizări pe benzină TSI, respectiv de motorizări diesel TDI. Totuși, trebuie menționat că ele vor primi sisteme microhibride de 48 de volți pentru ca acestea să respecte noile norme de poluare Euro 7 decise la nivel european. Nu în ultimul rând, noul Passat va fi disponibil și într-o versiune plug-in hybrid.

Noua generație va fi prezentată oficial în vară

Noua generație a lui Passat va fi disponibilă exclusiv în variantă break. Informația este una oficială, fiind confirmată chiar de către CEO-ul mărcii germane, Thomas Schafer. Potrivit detaliilor date de acesta, livrările noului model Passat sunt programate să debuteze în această toamnă, începând din luna septembrie.

În condițiile în care livrările noului Passat vor debuta în toamnă, cel mai probabil vom face cunoștință cu noile modele încă din vară sau poate chiar mai devreme. O informație oficială în acest sens încă nu a fost confirmată totuși de șeful constructorului german.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide