VW raportează o creștere de 24% a vânzărilor de mașini electrice în 2022

Autor: Adrian Somai 11 ian. 2023 Știri auto

Volkswagen continuă să facă progrese semnificative în tranziția sa către un viitor electric. Potrivit unui comunicat emis recent, constructorul german a comercializat aproximativ 330.000 de unități cu propulsie electrică pe parcursul anului ce tocmai s-a încheiat, ceea ce reprezintă o cifră de vânzări în creștere cu 23.6% în raport cu anul precedent.

Cifra este cu atât mai bună cu cât situația vânzărilor nu a fost chiar cea mai fericită pentru cei de la Volkswagen în 2022. Din cauza problemelor apărute la capitolul aprovizionare, vânzările VW au scăzut în 2022. La nivel global, VW a livrat 4.56 milioane de vehicule, în scădere cu 6.8% în raport cu anul 2021. În schimb, lucrurile au mers bine pentru germani la nivel european, acolo unde numărul comenzilor a crescut cu 18%.

ID. 4 s-a dovedit a fi cel mai apreciat model electric din gama Volkswagen, acesta fiind modelul care a înregistrat de unul singur peste 170.000 de comenzi în 2022.

“Am obținut un rezultat solid în 2022 în ciuda problemele persistente de aprovizionare. Creșterea pronunțată a cererii în segmentul vehiculelor electrice confirmă faptul că, cu portofoliul nostru de produse atractive, suntem pe drumul corect pentru a deveni cel mai dorit brand pentru mobilitate durabilă.”, a declarat cu această ocazie Imelda Labbe, membru în cadrul Consiliului pentru Vânzări și Marketing din cadrul Volkswagen.

Zece modele electrice noi până în 2026

Strategia celor de la Volkswagen pentru perioada următoare devine, așadar, destul de clară, constructorul german urmând să își concentreze și mai tare atenția asupra mobilității electrice. Mai mult decât atât, strategia ACCELERATE, asumată de cei de la Volkswagen, prevede lansarea a nu mai puțin de zece modele noi cu propulsie electrică până în anul 2026.

Asta în condițiile în care cei de la VW au deja cel mai ofertant portofoliu în acest segment de piață. Oficialii constructorului susțin însă că VW va avea până în 2026 “produsul potrivit pentru fiecare segment în parte, începând de la mașina electrică entry-level cu un preț de sub 25.000 de euro și până la noul flagship ID. 7.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide