Walkaround + 10 detalii interesante despre noul SUV coupe electric Volkswagen ID.5

Autor: ProMotor 16 iun. 2022 Știri auto

Noul ID.5 este noul model de top din familia ID. La fel ca toate modelele ID., primul e-SUV coupé de la Volkswagen se bazează pe platforma modulară Volkswagen (MEB).

Este aceeași arhitectură pe care „stau” ID.3 și ID.4, dar noul ID.5 vine însă cu un plafon plonjat către partea posterioară afișând, astfel, o siluetă de SUV coupé, asta face ca mașina să aibă un coeficient aerodinamic Cx superior, de 0,26.

Noua generație de software 3.0 permite actualizări over-the-air și activarea de funcții suplimentare, astfel încât ID.5 să rămână la zi pentru o perioadă lungă de timp. Sistemele de asistență, cum ar fi Travel Assist, permit o experiență de conducere și mai relaxată și predictivă. Noul sistem opțional Park Assist Plus cu funcție de memorie se va ocupa, la cerere, de procesele de parcare personalizate.

Volkswagen ID.5 Pro Performance, baterie 77 kWh, 204 CP/70 KW, tracțiune Spate

Intră în GALERIA FOTO

Volkswagen ID.5 – Design elegant și dinamic, aerodinamică remarcabilă, autonomie extinsă

Cu o lungime de 4.599 mm (ID.5 GTX: 4.582 mm), SUV-ul coupe de la Volkswagen a fost lansat în 2022 cu trei opțiuni de motorizare. Noul SUV electric este disponibil în trei versiuni, și anume: „Pro”, cu un singur motor electric de 170 CP, „Pro Performance” cu un singur motor electric ce oferă 204 CP, și mult-așteptata variantă de top GTX, care a primit două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care dezvoltă împreună o putere maximă de 299 CP.

Spre deosebire de „frații” ID.3 și ID.4, noul Volkswagen ID.5 va fi oferit cu o singură variantă de baterie, care are o capacitate de 77 kW. Aceasta va putea fi încărcată în regim rapid la stații de alimentare de 135 kW și va asigura o autonomie de până la 520 de kilometri (în ciclu WLTP), pentru versiunea „Pro Performance”, și de 480 de kilometri, pentru versiunea GTX.

În prezentarea noastă se află un Volkswagen ID.5 Pro Performance care are un preț de bază de 53.219 de EURO. Mașina din clipul de mai jos dispune de multe opționale așa că prețul ei a ajuns la 70.666 de EURO. Mai multe detalii aflați din materialul video.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide