Noul Volkswagen ID.Buzz poate fi comandat în România. Cât costă monovolumul electric german?

Autor: Mihai Morcovescu 16 iun. 2022 Știri auto

Cel mai nou model electric din gama Volkswagen, ID.Buzz, este acum disponibil pentru comenzi și în România. Pe piața locală, clienții au la dispoziție doar o versiune, care oferă 204 de cai-putere și care este disponibilă într-o singură linie de echipare.

Noul Volkswagen ID.Buzz costă în România de la 57.992 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Producătorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit la început de martie noul vehicul electric ID.Buzz. Acesta este o reinterpretare modernă a legendarului model Bulli, construit între anii 1950 și 1960.

O lună mai târziu, monovolumul cu emisii zero avea să fie lansat și pe piața auto din România în ambele variante de caroserie. Una pentru pasageri cu 5 locuri și alta pentru transport marfă, denumită ID.Buzz Cargo.

Modelul este construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen dedicată automobilelor electrice. Germanii i-au montat un singur motor electric, pe puntea spate. Acesta produce 204 CP și 310 Nm de cuplu. Viteza maximă este limitată electronic la 145 km/h, iar resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii de viteze automată.

Motorul este alimentat de la o baterie cu o capacitate netă de 77 kWh, care asigură o autonomie maximă  de 416 km. Noul ID.Buzz va primi și o baterie de aproximativ 100 kWh în echiparea de top. Aceasta ar urma să ofere o autonomie de peste 500 de kilometri cu o singură încărcare.

Noul ID.Buzz poate fi încărcat la stații de încărcare AC de până la 11 kW. De asemenea, suportă încărcare rapidă la 170 kW. Repriza de încărcare de la 5% la 80% se realizează în numai 30 de minute.

Ulterior, mașina va oferi și funcția „Plug & Charge”. Aceasta va oferi posibilitatea de autentificare automată la stațiile de încărcare rapidă compatibile prin conectorul de încărcare folosind standardul ISO 15118.

În România, noul Volkswagen ID.Buzz este disponibil într-o singură linie de echipare, denumită Pro. Aceasta are un preț de pornire de 57.992 de euro. Între dotările standard se numără faruri și stopuri LED, jante de 19 inch, parbriz, volan și scaune față încălzite, interfață telefon cu încărcare prin inducție, climatizare bi-zonă și iluminare ambientală cu 10 culori.

Pe piața autohtonă a fost introdusă și varianta ID.Buzz Cargo (foto, jos), care are un preț de catalog de 53.020 de euro.

âSursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide