Walkaround cu noul Volkswagen Tiguan. Mașina a fost expusă la Salonul Auto de la Munchen – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 sept. 2023 Știri auto

Noul Volkswagen Tiguan a trecut aproape neobservat la IAA Mobility 2023. Din fericire, avem un scurt walkaround cu mașina ce urmează să iasă de sub camuflaj în următoarele câteva luni.

Volkswagen a adus noul Passat Variant și conceptul ID. GTI la IAA Mobility München, iar prototipul camuflat al următoarei generații Tiguan aproape că a trecut neobservat. Din fericire, cei de la Chasing Cars au publicat un videoclip pe YouTube în care prezintă câteva detalii ale prototipului adus de Volkswagen la Salonul Auto de la München.

La fel va Passatul expus cu ocazia acestui eveniment, Tiguanul a fost o versiune R-Line, pe care o putem identifica ușor cu ajutorul jantelor de dimensiuni mari cu aspect mai agresiv și prin scaunele sportive ce prezintă inscripția R pe spătar. Putem observa și bara față cu admisii ceva mai mari, care va face parte din pachetul estetic R-Line. Volkswagen continuă să camufleze noul crossover, chiar dacă Tiguan a fost văzut fără camuflaj în urmă cu aproape o lună, în timpul filmărilor unui spot promoțional pe străzile orașului Ljubljana, Slovenia.

Noul Volkswagen Tiguan crește în dimensiuni, dar nu va mai avea o versiune cu 7 locuri

Știm că viitoarea generația a crossoverului german va crește în dimensiuni. Cu toate acestea, nu va exista o versiune extinsă, pe principiul Tiguan Allspace, ci un model nou cu totul. De datoria de a transporta mai multe persoane se va îndeplini noul Tayron, un model confirmat de Volkswagen pentru piața din Europa. Deocamdată, acest model cu 7 locuri mai puțin cunoscut este asamblat în China. Noua generație, care va fi un model destinat pieței globale, va fi construit în Wolfsburg, Germania.

Potrivit cifrelor comunicate de Volkswagen, cea de-a treia generație de Tiguan a crescut cu 32 de milimetri, până la 4551 mm, în timp ce înălțimea crește cu 5 mm, până la 1640 mm. Lățimea și ampatamentul au fost păstrate: 1939 mm și, respectiv, 2681 mm.

Cea de-a treia generație de Tiguan va fi din nou disponibilă cu motorizări pe benzină, diesel și hibrid plug-in. Puterea PHEV-urilor va fi cuprinsă între de la 201 la 268 CP, oferind în același timp o autonomie electrică de până la 120 de kilometri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Chasing Cars / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide