Waze lucrează la o actualizare pentru funcția de raportare a radarelor și poliției

Autor: Marius Vișan 14 dec. 2022 Știri auto

Sunt multe lucruri care fac din Waze o aplicație folositoare pentru șoferi și, fără îndoială, una dintre cele mai importante funcții este sistemul de raportare. Această funcție este destul de precisă atunci când vine vorba de a permite șoferilor să fie la curent cu ceea ce se întâmplă pe traseu.

Totul se bazează pe o abordare simplă. Utilizatorii care se află deja în mașinile lor pot raporta incidente din trafic, inclusiv radare, accidente, filtre de poliție, ambuteiaje și așa mai departe. Ceilalți utilizatori care rulează aplicația și ale căror rute trec prin aceleași locuri sunt alertați cu privire la incidentele pe care alții le-au semnalat anterior pe hartă.

Prin urmare, sistemul de raportare joacă un rol major în experiența generală din aplicația Waze, motiv pentru care compania se străduiește să facă totul cât mai simplu.

Waze lucrează la o actualizare majoră pentru funcția de raportare

Compania deținută de Google a confirmat recent că vrea să îmbunătățească Waze astfel încât șoferul să trimită mult mai ușor o raportare fără a-și lua ochii de la drum.

În acest moment, semnalarea unui eveniment pe Waze nu este tocmai simplă, mai ales că aplicația oferă mai multe categorii, toate grupate pe același ecran. Prin urmare, interfața de utilizare este puțin dezordonată, iar cineva care nu este familiarizat cu aplicația ar putea avea nevoie de cel puțin câteva secunde pentru a-și da seama ce buton trebuie să apese pentru a raporta un pericol de pe șosea.

Raportarea rapida este deja disponibilă în Waze prin apăsarea lungă a unui buton, dar se pare că Waze regândește această metodă pentru a face și mai comodă semnalizarea locației celor mai frecvente pericole de pe hartă.

Cel mai probabil, Waze va face eforturi pentru raportarea mai rapidă a blocajele în trafic, a radarelor și accidentelor.

Funcția se află în prezent pe foaia de parcurs și nu există detalii cu privire la momentul în care ar putea fi livrată utilizatorilor ca parte a unei actualizări a aplicației Waze, scrie Autoevolution.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor - Gandul Media Network


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide